Skip to main content

S-au deschis înscrierile la Bursa pentru Excelență în Jurnalism, o competiție cu premii de mii de euro

 
S-au deschis înscrierile la Bursa pentru Excelență în Jurnalism, o competiție cu premii de mii de euro
jurnalisti

Jurnaliștii cu experiență din România sunt invitați să se înscrie la o nouă ediție a programului “Bursa pentru Excelență în Jurnalism”. Data limită este 1 martie 2016.

Zece jurnalisti din țări din zona Balcanilor (Albania, Bosnia, Bulgaria, Croația, Grecia, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, România și Serbia) sunt selectați prin intermediul unei competiții deschise pentru a primi finanțare și sprijin profesional în vederea redactării unui material pe un subiect de importanță regională și europeană.

Publicitate

Tema competiției din 2016 este "încredere" (Trust). Jurnaliștiii selectați de către un comitet independent vor primi o bursă în valoare de 2.000 de euro, precum și indemnizații de călătorie și cercetare de până la 2.000 de euro.

Totodată, ei vor putea participa la seminarii de dezvoltare profesională și vor beneficia de îndrumare editorială în procesul de redactare a materialelor. Cele zece articole vor fi publicate în presa regională și internațională, atât în limba engleză, cât și în limba maternă a fiecărui jurnalist selectat.

Ulterior, juriul va desemna cele trei articole câștigătoare ale competiției, iar autorii acestora vor primi premii în valoare de 4.000, 3.000 și respectiv 1.000 de euro.

Formularul de înscriere precum și alte informații despre condițiile de participare sunt disponibile pe site-ul: www.fellowship.birn.eu.com

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu