Skip to main content

S-au deschis înscrierile la Bursa pentru Excelenţă în Jurnalism, o competiţie cu premii de mii de euro

 
jurnalisti
jurnalisti

Jurnaliştii cu experienţă din România sunt invitaţi să se înscrie la o nouă ediţie a programului “Bursa pentru Excelenţă în Jurnalism”. Data limită este 1 martie 2016.

Publicitate

Zece jurnalisti din ţări din zona Balcanilor (Albania, Bosnia, Bulgaria, Croaţia, Grecia, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, România şi Serbia) sunt selectaţi prin intermediul unei competiţii deschise pentru a primi finanţare şi sprijin profesional în vederea redactării unui material pe un subiect de importanţă regională şi europeană.

Tema competiţiei din 2016 este "încredere" (Trust). Jurnaliştiii selectaţi de către un comitet independent vor primi o bursă în valoare de 2.000 de euro, precum şi indemnizaţii de călătorie şi cercetare de până la 2.000 de euro.

Totodată, ei vor putea participa la seminarii de dezvoltare profesională şi vor beneficia de îndrumare editorială în procesul de redactare a materialelor. Cele zece articole vor fi publicate în presa regională şi internaţională, atât în limba engleză, cât şi în limba maternă a fiecărui jurnalist selectat.

Ulterior, juriul va desemna cele trei articole câştigătoare ale competiţiei, iar autorii acestora vor primi premii în valoare de 4.000, 3.000 şi respectiv 1.000 de euro.

Formularul de înscriere precum şi alte informaţii despre condiţiile de participare sunt disponibile pe site-ul: www.fellowship.birn.eu.com.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus