Skip to main content

Situaţia financiară a Televiziunii Române s-a agravat: Angajaţii TVR nu şi-au primit salariile

 
tvr
tvr

Situaţia financiară a Societăţii Române de Televiziune (SRTv) s-a agravat, iar angajaţii TVR nu şi-au primit, ieri, salariile, au declarat, pentru Mediafax, mai multe surse din Televiziunea Română.

Publicitate

Contactat de agenţia Mediafax, Dragoş Bocanaciu, preşedintele Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor TV din TVR (SPUSTV), sindicatul reprezentativ al Televiziunii Române, a confirmat faptul că nu au fost plătite salariile angajaţilor TVR.

Dragoş Bocanaciu a mai spus că, astăzi, la ora 10.00, este convocat un birou executiv de urgenţă al sindicatului, în care vor fi luate deciziile care vor fi puse în practică având în vedere această situaţie.

"Dacă se cere într-adevăr intrarea în insolvenţă a Televiziunii Române, eu cer intrarea în insolvenţă atât a conducerii Televiziunii Române actuale, dar în acelaşi timp şi intrarea în insolvenţă a Parlamentului, cel care potrivit legii este conducătorul de drept al Televiziunii Române", a spus Dragoş Bocanaciu.

Pe de altă parte, Irina Radu, directorul general interimar al Televiziunii Române, a avertizat conducerea Parlamentului, printr-o scrisoare, că situaţia financiară a SRTv s-a agravat considerabil, în urma executărilor silite cerute de o parte dintre angajaţi, pentru obţinerea unor indexări salariale, după cum relatează Ştirile TVR.

Suma pe care ar trebui să o achite TVR către angajaţi în procesele de majorare a salariilor cu indicii preţurilor de consum, la care se adaugă plata diferenţelor salariale rezultate în urma acestei majorări, se ridică la 62 de milioane de lei, potrivit surselor citate.

De cealaltă parte, Dragoş Bocanaciu a declarat, pentru Mediafax, că "toată lumea discută despre aceste executări silite pe care le-au făcut angajaţii Televiziunii Române în momentul de faţă, dar nimeni nu discută despre executările silite la care a fost supusă Televiziunea Română de-a lungul timpului".

Ieri, TVR a fost în situaţia de a nu putea să plătească salariile angajaţilor săi, potrivit unei informări transmise de Departamentul Economic salariaţilor instituţiei, după cum au declarat sursele citate.

"(...) la această dată (15 februarie, n.r.), conturile deschise la principalele bănci cu care lucrează SRTv sunt blocate de un număr de peste 160 de acţiuni de executare silită privind diferenţe ce reies din acordarea indicelui de creştere a preţurilor de consum. Aceste executări se vor deconta automat la termenele scadente, unele dintre ele fiind depăşite ca termen dar neachitate din lipsă de disponibilităţi. Ultima încasare a taxei tv de la mandatarii Electrica a fost la data de 25.01.2016, din care SRTv a achitat avansul lunii ianuarie 2016 şi executările silite scadente. Din restul de sume s-au efectuat plăţi de obligaţii fiscale şi plăţi pentru activitatea curentă (utilităţi, deplasări etc)", se spune în informarea transmisă angajaţilor TVR de Departamentul Economic.

În aceeaşi informare se afirmă că, luni, disponibilităţile din conturile societăţii erau insuficiente pentru plata salariilor (lichidarea lunii ianuarie 2016).

"Urmează ca în cursul zilei de 15.02.2016 să se încaseze sumele necesare. În condiţiile în care conturile sunt blocate de popriri, este necesară o perioadă de 24 - 48 de ore de la data încasării, pentru desfăşurarea operaţiunilor bancare specifice privind disponibilizarea sumelor necesare efectuării plăţilor salariale aferente lunii ianuarie 2016. Dacă nu vor mai interveni alte disfuncţionalităţi, sperăm să putem plăti salariile în cursul acestei săptămâni", se mai spune în aceeaşi informare.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Paginadecacat.ro Paginadecacat.ro
    @Horea Sugator De *** Mori spanzurat bai ***,cat te platesc *** astea pt servicii,pun pariu ca nu mai mult de 3 lei postarea
  • Septi Septi
    A-ntarziat salariul O ZI si aveti spume... Haideti fratilor in privat, sa vedeti cum e viata reala, pan-acum ati fost la pensie!
  • Horea Horea
    "Situaţia financiară a Televiziunii Române s-a agravat..."

    Dar nu-i nici un bai ca s-a agravat.
    Deocamdata problema ANTENELOR trebuie rezolvata. Doar aceea-i televiziunea poporului. Acolo muncesc "cu drag" slugile turnatorului de dupa gratii.

Trimite un comentariu

sus