Skip to main content

The Independent își încetează apariția în print, după 30 de ani

 
The Independent își încetează apariția în print, după 30 de ani
Foto: BBC.com

Publicațiile The Independent și Independent on Sunday își încetează apariția în print în luna martie, scrie BBC.com, care citează surse oficiale.

Publicitate

Reprezentanții ESI Media, companie patronată de familia miliardarul rus Alexander Lebedev, au anunțat că pentru cele două ziare viitorul va fi în zona digitală, dar și că "vor urma o serie de concedieri în rândul echipei editoriale".

Evgeny Lebedev, fiul miliardarului, a declarat:

„Această decizie duce la conservarea brandului The Independent și ne permite nouă să continuăm să investim în conținut editorial de înaltă calitate, care atrage din ce în ce mai mulți cititori pe platformele noastre online".

Ultima ediție tipărită a ziarului The Independent va fi publicată sâmbătă 26 martie, în timp ce ultima ediție pe hârtie a publicației Independent on Sunday va fi disponibilă pe data de 20 martie.

Ziarul The Independent s-a confruntat în ultima perioadă cu o scădere drastică a vânzărilor, mai menționează sursa citată.  .

Cifrele pe luna decembrie 2015 arată că ziarul s-a vândut, în medie, în 56.000 de exemplare pe ediție, la mare distanță față de The Sun - care a avut vânzări de 1,8 milioane. Ziarul quality The Guardian a avut vânzări de 166.000 de exemplare.

Ziarul The Independent a fost lansat în 1986. Publicația a intrat în posesia miliardarului Alexander Lebedev în 2010. În 2014, băiatul lui Lebedev, Evgeny, a declarat pentru BBC că ziarul The Independent ar putea fi de vânzare "dacă cineva oferă prețul corect", dar a precizat că nu este în căutarea unui cumpărător.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu