Skip to main content

Sistemul lui Gabriel Oprea trebuie ras de la firul ierbii, un verdict cu sute de distribuiri pe Facebook

 
Sistemul lui Gabriel Oprea trebuie ras de la firul ierbii, un verdict cu sute de distribuiri pe Facebook
GABRIEL OPREA

"Gabriel Oprea n-a fost singur. Tot sistemul său trebuie ras de la firul ierbii", a scris George Mioc pe platforma de blogging contributors.ro.

Publicitate

Articolul de opinie spune că în stituația în care Gabriel Oprea va ieși din viața politică "alţi politicieni, cu aceeaşi mentalitate de clan mafiot, îi vor lua locul şi vor stoarce resursele statului pentru a-şi crea propria bandă de demnitari şi baroni".

Materialul care îl are în centrul atenției pe Gabriel Oprea a fost distribuit de aproape 400 de ori pe rețeaua de socializare, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Din articol: 

"Domnul Gabriel Oprea este pe drumul spre groapa de gunoi a istoriei. Nu m-ar mira, totuşi, ca prietenii să-i facă un ultim favor şi să blocheze începerea urmăririii penale. Însă în spatele generalului de patru stele se află un întreg sistem, un sistem clientelar pe care l-a construit şi de care au beneficiat, perfect conştient, (prea) multe persoane aflate în vârful piramidei. Mihalache, Curaj, procurorul Licu, Dîncu şi Maior sunt doar câţiva dintre membrii „Cupolei”. Dacă ne mulţumim cu alungarea generalului şi ne oprim la acest pas nu am făcut nimic."

Între cele mai distribuite postări de pe bloguri se numără una de pe blogul Simonei Tache și una de pe blogul Adevărul, scrisă de Andrei Pleșu.

O selecție de materiale de pe bloguri și platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro și FacebrandsPRO:

1. contributors.ro, “Gabriel Oprea n-a fost singur. Tot sistemul său trebuie ras de la firul ierbii”, de George Mioc, 379 share-uri pe Facebook.

Din material:

O sursă de infecţie care supravieţuieşte după Oprea sunt şcolile doctorale din instituţiile militare de învăţământ: Academia de Poliţie, Academia Militară, Academia Naţională de Informaţii a SRI. Aşa cum sugera recent profesorul Mircea Miclea, astfel de şcoli doctorale trebuie desfiinţate. Cazul Oprea – care folosea diplomele de doctorat ca pe o formă de încuscrire – este doar partea vizibilă a acestei forme de impostură.

2. simonatache.ro, “O alternativă la lecțiile cu mama și tata”, 308 share-uri pe Facebook.

Din material:

Pentru că sistemul românesc de învățământ e făcut în așa fel încât cei mici ajung să muncească pentru școală câte 8-10 ore pe zi, iar părinții să fie obligați să se implice până-n gât, ca să-i ajute să facă față. Vine mama stoarsă de la job și se apucă să-i explice lecția la fizică fetiței. După care vine tata, constată că mama i-a explicat greșit și o ia el de la capăt. Sau invers. Practic, ca să fie bine și să nu fie rău, oamenii ar trebui să formeze cupluri numai cu cetățeni de formație opusă. Dacă ea e pe științe umaniste, atunci se recomandă să iasă numai cu tipi de formație realistă, în așa fel încât, dacă se ajunge la reproducere, să rezulte un cuplu de părinți capabil să susțină copilașii și la disciplinele cu multe vorbe, și la alea cu multe cifre.

3. Bloguri Adevarul, “Greşeală, vină, justiţie”, de Andrei Pleşu, 185 share-uri pe Facebook.

Din material:

Inutil să spun – am mai spus-o – că socotesc Holocaustul o crimă dezgustătoare, şi că Legiunea autohtonă este, paradoxal, din punctul meu de vedere, cea mai necreştinească şi neromânească însăilare politică antebelică. De necontestat mi se pare şi principiul că orice crimă trebuie pedepsită. De asemenea, că iniţiatorii oricărei ideologii xenofobe trebuie cunoscuţi ca atare de public, fără eschive relativizante, fără exces de „înţelegere” conjuncturală, fără ascunderea adevărului. Asasinatul se plăteşte, fanatismul se plăteşte, prostia se plăteşte. Citeste mai mult: adev.ro/o1v2vt

4. oanacuzino.ro, “Un nou virus amenință lumea – virusul Zika”, 118 share-uri pe Facebook.

Din material:

Zika este un virus transmis prin intermediul înțepăturii de țânțar și a căpătat notorietate prin răspândirea rapidă în Brazilia, începând cu luna mai 2015. Cel mai grav este impactul virusului asupra viitorilor bebeluși, care se dezvoltă în uterul mamei infectate. Astfel, în Brazilia au fost raportate aproximativ 4.000 de cazuri de microencefalie din luna octobrie și până acum. Înainte de declanșarea epidemiei exista o medie de doar 160 de cazuri pe an, virusul fiind unul cunoscut în literatura de specialitate încă de la începutul anilor 50, când a fost identificat în Uganda. În prezent, lipsa imunitătii naturale a ajutat infecția să se răspandească rapid, susțin reprezentanții OMS, mai ales că încă nu există un vaccin eficient împotriva acestuia, iar realizarea și testarea lui ar putea dura ani de zile.

5. contributors.ro, “Proiectul de ţară al României- stagnarea multilateral dezvoltată”, de Ioan Stanomir, 100 share-uri pe Facebook.

Din material:

Zilele care au urmat lui 30 octombrie 2015 în Bucureşti şi în oraşele României au fost asemenea unei înşelătoare şi dramatice primăveri. Se părea că din tragedia de la “ Colectiv” se naşte nu doar o nouă solidaritate, ci şi un proiect de ţară pe care o parte dintre noi îl îmbrăţişam- o Românie care să refuze, fără echivoc, compromisurile care au alimentat, timp de decenii, subdezvoltarea, corupţia, clientelismul. Erau semnele unui început care ar fi putut da un sens morţii lor. Dar niciodată în România solidaritatea şi curajul civic nu pot sparge un zid inexpugnabil făurit de statul ce exploatează,extorchează şi domină.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu