Skip to main content

Antena 3, somată public pentru tilul "Gruparea extremistă, sponsorizată de UDMR și Ungaria" şi pentru afirmaţiile lui Felix Rache

 
Antena 3, somată public pentru tilul "Gruparea extremistă, sponsorizată de UDMR și Ungaria" şi pentru afirmaţiile lui Felix Rache

Antena 3 a fost somată public de CNA pentru un titlu în care se spune că o grupare extremistă care pregătea un atentat terorist a fost "sponsorizată de UDMR şi Ungaria" şi pentru o afirmaţie a lui Felix Rache cu privire la UDMR.

"Tentativă de atentat de Ziua Națională a României; Gruparea extremistă, sponsorizată de UDMR și Ungaria", a fost titlul afişat pe 2 decembrie 2015, la Ştirile dimineţii prezentate de Nadina Câmpean și Marius Ioniță la Antena 3.

Publicitate

Declaraţiile jurnalistului Felix Rache care au dus la sancţionarea Antenei 3

"Eu nu-s judecător, sunt ziarist, gândesc la fel ca și tine! Aș vrea să văd o conferință de presă! Că mă tem să nu fie o chestie de PR, pentru că e Ziua Națională, are o anumită conotație! Pe de altă parte, observ ca jurnalist că există un dublu limbaj al celor de la UDMR, ca atunci când depun coroane de flori, pe ele scriu că România s-a unit cu Ardealul, și-n ungurește, pe partea cealaltă scrie că România a furat Ardealul! Pe de altă parte îmi dau seama că sunt cetățeni români, la fel ca și noi, domnii ăștia care sunt la UDMR, pentru că Marko Atilla n-a vrut să fure doar Ardealul, a vrut să fure și despăgubirile de la ANRP."

LEGISLAŢIE. ART. 64 (1) În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii:

  • a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii;
  • b) informarea cu privire la un fapt sau un eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu