Skip to main content

Dosarul RCS&RDS: Avocaţii Antena Group cer înlăturarea interceptărilor efectuate de SRI

 
Foto: legal-news.ro
Foto: legal-news.ro

Avocaţii Antena TV Group au solicitat astăzi la Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care Dan Voiculescu este acuzat de şantaj la adresa companiei RCS&RDS, înlăturarea interceptărilor efectuate de SRI, invocând decizia dată recent de Curtea Constituţională, scrie Agerpres.

Publicitate

Avocaţii au cerut magistraţilor eliminarea din dosar a interceptărilor şi înregistrărilor ambientale, arătându-se faptul că şi raportul de monitorizare a presei a fost efectuat tot de către SRI. Cu această cerere au fost de acord şi avocaţii celorlalte părţi inculpate în dosar, inclusiv apărătorii lui Dan Voiculescu.

Împotriva acestei cereri s-au declarat avocatul companiei RCS&RDS şi procurorul care reprezintă DNA. Astfel, avocatul companiei a susţinut că decizia Curţii Constituţionale nu se aplică acestui dosar, deoarece procesul a trecut de camera preliminară, iar procurorul de şedinţă a declarat că decizia Curţii nu se aplică retroactiv.

Instanţa a stabilit să trimită o adresă la DNA şi Parchetul General, pentru a i se comunica cine a făcut înregistrările ambientale şi telefonice în acest dosar şi în ce a constat asistenţă acordată de SRI.

CONTEXT. Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 13 aprilie. Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, şi Dan Voiculescu au fost trimişi în judecată pe 1 octombrie 2013, fiind acuzaţi în legătură cu folosirea instituţiilor media (televiziuni, publicaţii online şi scrise) pentru şantaj cu scopul obţinerii de foloase materiale ilicite însemnate.

În acelaşi dosar au mai fost deferiţi justiţiei fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Şerban Pop, Camelia Voiculescu, asociat şi administrator al societăţilor Antena TV Group, Antena 3 şi Intact Production, care este şi singurul asociat al SC Intact Publishing, George Daniel Matiescu, împuternicit al Intact Publishing, precum şi firmele Antena TV Group, Antena 3 şi Intact Publishing.

Potrivit DNA, în perioada 16 aprilie — 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat în mod repetat şi gradual acte de constrângere asupra administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei, ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cristian Cristian
    Adica cum , ANORMALUL devine NORMAL ?! Nu am nimic cu nimeni dar ce se intampla in tara asta frizeaza ridicolul. Urmeaza sa se inlature si martorii , si probele, pana la desfiintarea legilor. Nu e bine deloc ce se-ntampla...Ai mintit , ai furat , ai facut rau oamenilor si societatii , NU-I NIMIC , SCAPI BASMA-CURATA
  • secret secret
    Intact o sa se impace in mai cu RCS&RDS.
    Antenele vor emite HD din toamna

Trimite un comentariu

sus