Skip to main content

Grupul Guardian Media va da afară 250 de persoane pentru a se putea redresa economic în următorii trei ani

 
Grupul Guardian Media va da afară 250 de persoane pentru a se putea redresa economic în următorii trei ani

Publisher-ul publicațiilor The Guardian și Observer plănuiește să disponibilizeze 250 de persoane într-o încercare de a aduce compania pe profit, scrie publicația britanică The Guardian.

Publicitate

Printre cei vizați se numără și 100 de angajați care lucrează pe zona editorială. Reprezentanții Guardian Media Group speră ca majoritatea celor care vor pleca din companie o vor face voluntar.

Pierderile de exploatare ale companiei în perioada martie 2015 - martie 2016 se ridică la valoarea de 58,6 milioane de lire sterline.

Într-un e-mail trimis angajaților, redactorul-șef Katharine Viner și directorul executiv David Pemsel spun:

"Având în vedere volatilitatea presei a trebuit să recurgem la acțiuni radicale. Principalul scop al planului nostru este să garantăm integritatea jurnalistică și independența financiară a The Guardian."

Anunțul disponibilizărilor vine după un an dificil pentru presa, având în vedere faptul că firme precum Google și Facebook își iau partea leului din bugetele de publicitate, iar creșterea zonei de mobil face ca monetizarea să fie din ce în ce mai dificilă pentru companiile de presă. 

Ca o dovadă pentru criza în care se găsește presa, ultima ediție tipărită a ziarului The Independent va fi disponibilă pe piață săptămâna viitoare, iar multe alte redacții fac disponibilizări. 

 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu