Skip to main content

Licențele TVR 1, TVR 2 și TVR International, prelungite cu încă nouă ani

 
Licențele TVR 1, TVR 2 și TVR International, prelungite cu încă nouă ani
tvr

Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat, cu unanimitatea voturilor celor prezenți, prelungirea cu încă nouă ani a licențelor prin satelit ale celor trei posturi publice: TVR 1, TVR 2 și TVR International. Perioada de valabilitatea a acestora ar fi urmat să expire la data de 15 martie, potrivit CNA.

Publicitate

Totodată, forul a aprobat modificarea denumirii canalului secundar TVR, în TVR Moldova.

Gabriel Gherghescu, directorul TVR 1: V-am prezentat o strategie care este croită pe strategiei de conținut din 2010. De atunci și până acum, Consiliile de administrație nu au considerat de cuviință să elaboreze o altă strategie. În al doilea rând, n-aș ști să vă spunem cum suntem: suntem în faliment, suntem în insolvență, suntem cu lacătul pe ușă, nu știu să vă spun. Vă rog să discutăm realist, în sensul că am venit să prezentăm o strategie care nu este asumată de niciun Consiliu de Administrație, nu știm ce se întâmplă cu ea, nici mâine, nici peste doi ani de zile.” 

Întrebat de un memebru CNA dacă meciurile de la Euro 2016 se vor vedea la TVR, Gherghescu a răspuns că reprezentanții postului sunt în stadiul de căutare a unor soluții „de tot felul”. 

Din strategiade programe a televiziunii publice: 

TVR va rămâne principalul post a SRTV, generalist. Va acoperi evenimente de anvergură precum festivaluri sau concerte. 

Coloana vertebrală a grilei TVR 1 o formează emisiunile informative și cele publicistice.

Un deziderat major este exploatarea avantajelor TVR în raport cu posturile TV concurente în planurile publicistice și artistice. În principal este vorba despre resurse precum Arhiva TVR. 

Pentru sfârșitul de săptămână, TVR se va orienta către producția unor emisiuni magazin de largă audiență. 

SRTV va urmări realizarea unro programe de tip coproducție prin intermediul cărora să fie atrase resurse financiare externe. 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu