Skip to main content

STUDIU. Românii dau cel mai des click pe reclamele la mâncare, băutură și medicamente. Cel mai rar dau pe telecom, cărți și media

 
STUDIU. Românii dau cel mai des click pe reclamele la mâncare, băutură și medicamente. Cel mai rar dau pe telecom, cărți și media
Foto: gemius.com

Care sunt reclamele cu cea mai mare rată de click? Ce domenii sunt mai atractive și care sunt cele mai puțin interesante pentru a smulge un click?

Românii dau cel mai des click pe reclame la mâncare și băutură. Reclamele la medicamente se regăsesc pe locul doi în clasamentul preferințelor românilor, iar cele la produse de înfrumusețare pe locul trei. Cele mai mici scoruri sunt obținute de reclamele din telecom, media și cărți, arată un raport gemiusAdMonitor care a luat în calcul doua jumătate a anului 2015.

Studiul arată că internauții peste 44 de ani și cei care au studii superioare dau cel mai des click pe reclame.

Publicitate

Rata de click a reclamelor, pe domenii:

Cine sunt cei care dau click pe reclame. Rezultate din punct de vedere socio-demografic

Utilizatorii de internet care dau cel mai des click pe reclame sunt cei cu varsta de peste 44 de ani și cei care au studii superioare. De asemenea, ponderea bărbaților care dau click pe reclame este cu doar două procente mai mare față de ponderea femeilor.

Bannerele standard/statice, cele mai populare formate de publicitate online

În România, în aproape 87% dintre campaniile online sunt folosite bannere standard/statice. Formatele de tip Rich Media câștigă tot mai mult teren și le întalnim în peste 33% dintre campanii, în creștere cu opt procente față de anul trecut.

Pe ce device-uri sunt afișate cele mai multe reclame. Bannerele pe telefon, din ce în ce mai folosite

Reclamele afișate pe desktop au atins nivelul de 76% din totalul campaniilor online, în scădere cu șapte procente față de primul semestru din 2015, în timp ce bannerele afișate pe telefon au ajuns la 21%, iar cele de pe tabletă la 3%.

Rata de click atât pentru Rich Media, cât și pentru bannerele standard este mult mai mare pe dispozitive mobile decât pe desktop.

Raportul complet poate fi descărcat de pe site-ul Gemius.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu