Skip to main content

The Boston Globe mulțumește pe prima pagină echipei care a lucrat la Spotlight

 
The Boston Globe mulțumește pe prima pagină echipei care a lucrat la Spotlight

Cotidianul The Boston Globe a mulțumit pe prima pagină a ediției de ieri echipei care a lucrat la Spotlight, pelicula premiată cu Oscar la categoria Cel mai bun film, și care a porinit de la o anchetă realizată de jurnaliștii publicației americane, scrie thenewsminute.com.

Filmul Spotlight pornește de la o serie de incidente reale trăite de o echipă de jurnaliști care au dezvăluit o serie de abuzuri sexuale ale unor preoți romano-catolici asupra unor copii. 

Publicitate

Pe lângă aprecierea adusă celor care au contribuit la realizarea filmului de Oscar, ziarul The Boston Globe îi laudă și pe jurnaliștii care au scos la iveală această poveste. 

„În general, toată lumea este de părere că filmul reflectă fidel povestea. Cu toții suntem recunoscători pentru asta. Trebuie, de asemenea, să mulțumim jurnaliștilor noștri care au lucrat la materialele Spotlight", a declarat Mike Sheehan, CEO Boston Globe.

Paginademedia.ro prezintă câteva fragmente a scrisorii de mulțumire publicate pe prima pagină a ediției de luni a ziarului The Boston Globe:

 "În urmă cu mai bine de 14 ani, echipa Spotlight a publicației The Boston Globe publica primul din multele articole despre abuzurile sexuale care se petrecereau în arhiepiscopia Bostonului. 

Fără curiozitatea intelectuală, perseverența, curajul și dedicația neobosită a jurnaliștilor Boston Globe demonstrate de-a lungul anilor, Bostonul și regiunea ar fi fost un loc mult mai puțin sigur . 

Către Tom McCarthy, Josh Singer și echipa filmului Spotlight: Toți de la Boston Globe vă aplaudă pentru modul fidel în care ați respus povestea echipei Spotlight care a anchetat și relatat un capitol foarte dificil din istoria Boston."

Prima pagină a ziarului The Boston Glone de luni, 29 februarie, a doua zi după decernarea Premiilor Oscar:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu