Skip to main content

Comisiile de cultură o vor audia luni pe Monica Ghiurco pentru şefia TVR

 
Comisiile de cultură o vor audia luni pe Monica Ghiurco pentru şefia TVR

Comisiile de cultură reunite o vor audia luni pe Monica Ghiurco, nominalizată de Consiliul de Administraţie pentru funcţia de preşedinte director-general al TVR. În aceeaşi seară urmează ca plenul reunit al Parlamentului să voteze această propunere, a declarat pentru News.ro preşedintele Comisiei de cultură din Senat, Georgică Severin.

Publicitate

Monica Ghiurco, membru al Consiliul de Administraţie din partea angajaţilor, a fost propusă astăzi de CA pentru funcţia de preşedinte al instituţiei. La alegerile din CA au participat Irina Radu şi Monica Ghiurco. Ghiurco a primit şapte voturi, în timp ce Irina Radu, şase, potrivit informaţiilor paginademedia.ro.

CONTEXT. Miercurea trecută, alegerea unui nou preşedinte director general al TVR de către membrii CA a fost amânată pentru o săptămână, aşteptându-se revenirea în ţară a reprezentantului UDMR, care este în străinătate.

Membrii CA al TVR au cerut săptămâna trecută comisiilor parlamentare de cultură să găsească o soluţie legală, în condiţiile în care s-a înregistrat de două ori paritate la vot pentru preşedintele director general al televiziunii publice, prima dată candidând Radu Carp (PNL) şi Doina Gradea (PSD), iar a doua oară Monica Ghiurco (angajaţii TVR) şi Doina Gradea (PSD).

În cele două runde de vot s-au înregistrat câte şase voturi pentru fiecare candidat, în condiţiile în care reprezentantul UDMR lipsea.

Noul Consiliu de Administraţie al TVR este format din Irina Radu, Doina Gradea, Alfred Bulai, Oana Stănciulescu, Radu Carp, Debreczeni Hajnal , Ruxandra Garofeanu, Cristian Hadji-Culea, Raico Cornea, Christel Ţopescu, George Orbean, Teodor Gabriel Giurgiu, Monica Ghiurco.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • gabriel gabriel
    Care a fost pozitia Monicai Ghiurco atunci cand Saftoiu a dat afara 627 de angajati!?In schimb ,cand Dan Voiculescu a fost arestat doamna Ghiurco era in studioul Antena3,sustinea respectivul post si salariatii acestuia!Sa inteleg ca dansa a ramas" angajata" lui Felix!?
  • Tvr-comunal Tvr-comunal
    Patraru and co zice ca nu e bine. Nu spune si de ce insa ca sa para impartial. Irina Radu inda plange cu PSD ul in spate. Bine ca nu au ales o pe secretara lui Sarbu ca nu stia sa faca decat ce i se spunea plus o cafea sau doua.
  • Silvia Silvia
    Tu ai bagat-o pe aia cu amanta. De unde-o stii, treaba ta. Eu ma refeream la PSD.... de unde vii si tu.
  • ;ivia pila ;ivia pila
    Bravo silvia, nota 4 treci la loc.
    Diversiunea cu Dancu amantul lui Ghiurco a fost aruncata de culcer la vremea respectiva.
  • Silvia Silvia
    Vasile Dancu stie de ce...

Trimite un comentariu

sus