Skip to main content

Libertatea nu se mai declară tabloid. La BRAT e ziar de "ştiri generale"

 
Libertatea nu se mai declară tabloid. La BRAT e ziar de "ştiri generale"
Libertatea nu mai este tabloid, ci cotidian generalist. Decizia trecerii de la o categorie la alta a fost luată în şedinţa din 12 aprilie 2016, când consiliul director al Biroului Român de Audit Transmedia (BRAT) a decis prin vot schimbarea încadrării Libertatea din categoria „Tabloid” în categoria „Ştiri generale”, atât în ceea ce priveşte ediţia tipărită cât şi ediţia online.
Publicitate

Publicaţia apare acum în aceeaşi categorie cu Adevărul, Jurnalul Naţional şi Evenimentul zilei. Astfel, potrivit clasificării BRAT, Click a rămas singur tabloid din România.

Au fost prezenţi 18 din cei 19 membri ai Consiliului Director BRAT, 15 au votat pentru adoptarea hotărârii, iar 3 împotrivă.

"În urmă cu doi ani a început procesul de repoziţionare a brandului Libertatea, din dorinţa de a avansa din zona de tabloid, în cea de ştiri generale", arată oficialii companiei.

"Urmând această strategie, Libertatea a început să abordeze consistent, într-o manieră clasică, subiecte mari, generaliste, pornind de la politică şi terminând cu informaţiile externe, atât în ediţia online, libertatea.ro, cât şi în cea tipărită. Libertatea se bazează în foarte mare măsură pe conţinutul exclusiv, produs de jurnaliştii proprii, pe reţeaua de corespondenţi locali şi colaboratori externi precum şi pe conţinutul syndicated, de agenţie.", au mai spus reprezentanţii Ringier

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • naivu naivu
    o mișcare menită să-i aburească pe clienții de publicitate. grav e că acest brat aprobă ceva evident mincinos!
  • MariusONC MariusONC
    Păi Simona Senzual, Liviu Guță și toate articolele despre manelisti pot intra la gategoria "Știri generale". Simplu.

Trimite un comentariu

sus