Skip to main content

Ministerul Culturii invită agențiile de publicitate să dezvolte pro bono campania pentru Cumințenia Pământului

 
Ministerul Culturii invită agențiile de publicitate să dezvolte pro bono campania pentru Cumințenia Pământului

Ministerul Culturii vrea să-i convingă pe români să dea banii pentru Cumințenia Pământului printr-o campanie gratuită. Instituția a invitata agențiile de publicitate, printr-un anunț postat pe site, să dezvolte pro bono campania de comunicare pentru subscripția națională care urmează să fie lansată curând cu scopul achiziționării sculpturii realizate de Constantin Brâncuși.

Pentru susținerea subscripției, Ministerul Culturii dorește să inițieze o campanie de comunicare integrată. Agențiile de publicitate interesate sunt invitate să participe la un proces de selecție.

Publicitate

Selecția se va derula separat pentru partea de creație, media și comunicare digitală și separat pentru componenta de relații publice a campaniei și va fi coordonată de o Comisie formată din reprezentanți ai Ministerului Culturii, asistată de consultanți din partea industriei de publicitate şi IAA România.

Agențiile interesate sunt rugate să trimită prezentările de portofoliu pe adresa de email [email protected], specificând pentru ce componentă se înscriu în selecție, până la data de 5 aprilie 2016.

În urma analizei portofoliilor, Comisia va desemna un număr de trei agenții pentru fiecare componentă a campaniei, agenții care vor fi rugate să dezvolte propuneri concrete pe baza unui brief.

Agențiile selectate vor fi rugate să lucreze pro bono pentru implementarea campaniei, inclusiv în ceea ce privește costurile cu terții, se mai menționează în anunț.

CONTEXT. Pe 16 martie 2016, Guvernul României a anunțat public intenția de a achiziționa sculptura „Cumințenia Pământului”, una dintre cele mai importante lucrări din opera lui Constantin Brâncuși, printr-un efort comun susținut de stat și de cetățenii săi.

Subscripția publică are ca obiectiv colectarea sumei de șase milioane de Euro, bani ce se vor adăuga celor cinci milioane alocate de Guvern pentru achiziția sculpturii.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Bine ar fi sa se lase sa se vand pentru ca din cate stiu, clientul nu ar avea voie sa scoata din tara acest obiect de arta, sa fim seriosi ca oriunde ar sta, tot lucrarea lui Brancusi ar fi, fie ca e in proprietatea statului, fie ca la un particular - cand statul a putut sa primeasca gratuit de la sculptor (cand era in viata) aceste opere, a fost refuzat, acum nu mai putem repara" greseala" - avem 3 mari opere pe care le-am spalat la Targu Jiu cu apa cu presiune puternica si cu dizolvant, incat le-am luat smaltul, ce pretentii sa avem - "suntem tot saraci si prosti" dupa cum spunea sculptorul....
  • sunt nebuni, suntem saracii Europei si vor sa dea 11 milioane de euro pe-o piatra
    Da e ok! Respect pentru arta si pentru Brancusi, dar e exagerata suma.

Trimite un comentariu