Skip to main content

Pro TV, tras la răspundere în instanță pentru un articol de pe cancan.ro. Ce despăgubiri are de plătit

 
Pro TV, tras la răspundere în instanță pentru un articol de pe cancan.ro. Ce despăgubiri are de plătit
O știre apărută pe site-ul cancan.ro i-a adus un proces companiei Pro TV. Motivul ține de faptul că Pro TV, deși nu este deținătorul site-ului, s-a ocupat de vânzarea de publicitate și reprezentarea cancan.ro în SATI. 
 
Pro TV ar trebui să-i plătească Elenei Avădani, o tânără care a devenit subiect de știre pe Cancan.ro, despăgubiri în valoare de 1.000 de lei, plus plata cheltuielilor de judecată, a decis săptămâna trecută Judecătoria Sectorului 2. Decizia nu este însă definitivă și va putea fi atacată cu apel. 
 
De unde a pornit totul: 
 
La începutul anului 2015, cancan.ro a publicat o știre cu titlul „Două surori, acuzații grave în dosarul de prostituție din showbiz! De ce „servicii” aveau parte clienții în privat”, în care persoaneje principale erau Marinela Avădani, fostă asistentă TV, și sora ei, Elena. Cea din urmă a și decis să dea Pro TV în judecată pentru prejudicii de imagine. 
 
Pe de o parte, ea a deschis procesul de fond, iar pe de altă parte a cerut, printr-o ordonanță președințială, scoaterea articolului cu pricina de pe pagina cancan.ro, dar și ștergerea comentariilor.  
 
Pe 2 martie 2015, instanța a decis. Articolul incriminat trebuie scos de pe site-ul Cancan până la judecarea dosarului pe fond, după cum Paginademedia.ro a scris AICI
 
Pe 15 aprilie 2016, instanța a decis și pe fond: Pro Tv trebuie să retragă de pe site-ul cancan.ro orice imagine a reclamantei și trimitere sau referire la ea din titlul sau conținutul articolului „Două surori, acuzații grave în dosarul de prostituție din showbiz! De ce „servicii” aveau parte clienții în privat”. În plus, Pro TV trebuie să-i plătească 1.000 de lei. Pe de altă parte, instanța a respins solicitarea Elenei Avădani privind publicarea hotărârii de condamnare. 
 
Tot Pro TV trebuie să acopere cheltuielile de judecată de 4.130 de lei. 
 
Decizia nu este însă definitivă și poate fi atacată în 30 de zile de la comunicate, mai spune decizia Judecătoriei Sectorului 2 București.  

Decizia instanței pe scurt, în continuare:

Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive invocată de către pârâta SC PRO TV SRL, ca neîntemeiată. Admite în parte cererea formulată de reclamanta AVADANI ELENA FELICIA în contradictoriu pârâta SC PRO TV SRL şi MACOVEI ANDRA DENISA.

Obligă pârâta SC PRO TV SRL la încetarea acţiunii prejudiciabile în sensul de a retrage în mod definitiv, de pe site-ul www.cancan.ro orice imagine a reclamantei şi trimitere sau referire la reclamantă din titlul şi conţinutul articolului: „ Două surori, acuzaţii grave în dosarul de prostituţie din showbiz! De ce „ servicii” aveau parte clienţii în privat” precum şi din comentariile accesorii articolului.

Obligă pârâta SC PRO TV SRL la plata sumei de 1.000 lei către reclamantă, cu titlu de daune morale. Respinge, ca neîntemeiat, capătul de cerere privind publicarea hotărârii de condamnare. Respinge, ca neîntemeiată, cererea formulată de reclamantă în contradictoriu cu pârâta MACOVEI ANDRA DENISA. Obligă pârâta SC PRO TV SRL la plata către reclamantă a sumei de 4.130 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată constând în taxa de timbru şi onorariu avocat redus. Cu drept de apel în 30 zile de la comunicare. Cererea se depune la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică azi, 15.04.2016. Document: Hotarâre 5006/2016 15.04.2016

Publicitate
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu