Skip to main content

Şedinta CA al TVR pentru desemnarea propunerii de preşedinte-director general s-a amânat

 
tvr
tvr

Consiliul de Adminsitraţie (CA) al TVR nu a reuşit, nici astăzi, să desemneze o nouă propunere de preşedinte-director general al instituţiei, în condiţiile în care la şedinţă au participat doar 10 membri, iar pentru ca o propunere să treacă ar fi fost necesare şapte voturi favorabile, potrivit surselor News.ro.

Publicitate

Întruniţi la sediul TVR, membrii Consiliului de Administraţie au decis amânarea şedinţei, în condiţiile în care Cristian Hadji-Culea, reprezentantul ALDE în CA, Radu Carp, numit de PNL, şi Gabriel Giurgiu, reprezentantul angajaţilor în Consiliu au lipsit, iar pentru ca o propunere să treacă, ar fi fost necesare şapte voturi pentru, lucru care, spun surse din CA, nu ar fi fost posibil.

Acest lucru vine în contextul în care, săptămâna trecută, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat că votul privind alegerea Monicăi Ghiurco în funcţia de preşedinte director general al TVR, din şedinţa plenului reunit, a fost valid, iar liberalii au depus o contestaţie, la Biroului permanente reunite, prin care cer ca Parlamentul să dea o hotărâre privind validarea acestei decizii.

La începutul săptămânii trecute, plenul reunit a respins cea de-a doua propunere a Consiliului de Administraţie al TVR, Monica Ghiurco, pentru funcţia de preşedinte-director general al televiziunii publice. Aceasta nu a obţinut în plenul celor două Camere numărul necesar de voturi pentru numirea în funcţie, anume 272.

Monica Ghiurco primise, în prealabil, aviz negativ din partea Comisiilor de Cultură reunite ale Parlamentului.

Monica Ghiurco, reprezentant al angajaţilor în CA, este a doua propunere de PDG pe care membrii Consiliului au înaintat-o Parlamentului, după ce George Orbean, numit de guvern în CA, a fost respins de plen.

Noul Consiliu de Administraţie al TVR este format din Irina Radu, Doina Gradea, Alfred Bulai, Oana Stănciulescu, Radu Carp, Debreczeni Hajnal , Ruxandra Garofeanu, Cristian Hadji-Culea, Raico Cornea, Christel Ţopescu, George Orbean, Teodor Gabriel Giurgiu, Monica Ghiurco.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus