Skip to main content

Ziarele de satiră. Cațavencii: Deconspirații din Caraibe. Kamikaze: Legalizați manijuleala

 
Ziarele de satiră. Cațavencii: Deconspirații din Caraibe. Kamikaze: Legalizați manijuleala

Săptămânalul de satiră Cațavencii ironizează scandalul Panama Papers printr-o caricatură în care apar Vladimir Putin, Sorin Ovidiu Vîntu, Cristi Borcea, David Cameron și Lionel Messi în rolul "piraților din Caraibe". 

Publicitate

"Mega-scandalul conturilor din Panama le dă idei scenariștilor: Deconspirații din Caraibe", titrează Cațavencii

 

"Măi golănașilor, vedeți și voi mulțimea aia de nave de la orizont? Hopaaa! E flota a 6-a americană! Putin, Cameron, Borcea, Messi, Platini, ăștia care nu v-ați plătit taxele, hai repede, fuga în pădure!... Ho,ho,ho! Stați, băi, fraierilor că v-am păcălit. E flota lui Liviu Luca! Mi-aduce în Panama ce mai aveam prin Cipru, ia uite-l și pe Roșca cum fumează pe punte. Stinge țigara, băi, șpăgarule, că ne dai de gol la paza de coastă!", spune Sorin Ovidiu Vîntu în varianta caricaturizată. 

Revista Kamikaze abordează un cu totul alt subiect. "Legalizați manjuleala", titrează publicația de satiră. Pe copertă apar Traian Băsescu în rolul lui "Cheloo de la Paradiții", Victor Ponta, în rolul lui "Puye de la LA Famiglia" Ion Iliescu (Mamaee) și Klaus Iohannis (2TAC Avaru).

Iar Academia Cațavencu are pe copertă titlul "Prefacerea lumii". Ziarul de satiră a publicat pe prima pagină o caricatură care îi înfățișează pe Dumnezeu și profetul Mahomed care joacă șah. 

GALERIE FOTO. Edițiile din această săptămână ale săptămânalelor de satiră:

 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu