Skip to main content

Savantul Stephen Hawking, într-un serial pe National Geographic

 
Savantul Stephen Hawking, într-un serial pe National Geographic

National Geographic lansează la începutul lunii viitoare un serial găzduit de Stephen Hawking. Producţia intitulată Geniul, cu Stephen Hawking este formată din şase părţi şi va fi difuzată de la ora 21.00, din 5 iunie.

Publicitate

În acest serial profesorul Stephen Hawking și-au propus să demonstreze că și oamenii ”obișnuiți” pot la fel de ușor să priceapă cum s-au realizat marile salturi științifice ale omenirii.

În fiecare episod, un grup diferit de oameni obișnuiți este provocat să gândească precum marile minți științifice ale istoriei pentru a răspunde la unele dintre cele mai persistente întrebări ale omenirii.

”Geniul este un proiect care promovează țelul meu de-o viață, acela de a aduce știința mai aproape de public. Știința este o colecție de povești întrețesute care ne ajută să înțelegem universul. Programul acesta este unul distractiv prin care încercăm să aflăm dacă oamenii obișnuiți sunt suficient de inteligenți pentru a gândi precum marile minți care au trait vreodată. Optimist cum sunt, eu cred că răspunsul este afirmativ”, a declarat Hawking.

Despre serial

Prin intermediul unor experimente la scară largă și prin demonstrații, acest serial îşi propune să decodifice misterele biologiei evoluționare, astrofizicii și mecanicii cuantice şi să răspundă la întrebări precum: ”Unde suntem?”, ”De unde provine Universul?”, ”Putem călători în timp?”.

În fiecare episod, trei indivizi participă la diverse experimente pentru a afla ceea ce marii gânditori ai omenirii au descoperit, de-a lungul secolelor.

În fiecare episod, profesorul Hawking pregătește pentru cei trei oameni obișnuiți o serie de provocări fizice și mentale pentru a le arăta cum să gândească precum un geniu.

Episoadele din noul serial:

Unde suntem? 5 iunie, ora 21:00

Renumitul cercetător Stephen Hawking provoacă trei oameni obișnuiți să gândească precum un geniu. Vor fi capabili să măsoare Pământul, sistemul solar și chiar universul și să găsească locul nostru real în cosmos?

Ce suntem? 12 iunie, ora 21:00

Stephen Hawking provoacă trei oameni obișnuiți să descopere ce suntem cu adevărat. Mașinării autoasamblante, bacterii luminoase și prima demonstrație fizică din lume a evoluției în acțiune vor contribui la revoluționarea viziunii asupra vieții a celo trei.

Singuri în univers? 19 iunie, ora 21:00

Profesorul Stephen Hawking provoacă trei oameni obișnuiți să descifreze posibilitatea existenței vieții extraterestre în univers. Află de ce echipa celor trei va fi puternic impresionată într-un fel în care nu se aștepta.

De ce suntem aici? 26 iunie, ora 21:00

Stephen Hawking a pregătit o provocare incitantă pentru trei oameni obișnuiți: Vor reuși să găsească răspunsul la întrebarea: de ce existăm? Hawking le oferă experiența incredibilă a unor conștientizări profunde, ajutându-i să gândească precum filosofii, dar și precum cercetătorii.

De unde vine Universul? 3 iulie, ora 21.00

Stephen Hawking provoacă trei oameni obișnuiți să descopere de unde provine universul. Îndrăgitul profesor îi conduce pe cei trei într-o călătorie extraordinară de descoperire, din care nu lipsesc mașinile de curse, patinatorii pe gheață, baloanele și pistele de atletism.

Putem călători în timp? 10 iulie, ora 21.00

Stephen Hawking provoacă trei oameni obișnuiți să stabilească dacă este posibilă călătoria în timp. Această fascinantă experiență include mașini sport DeLorean, ceasuri, o uriașă gaură neagră și o secțiune mare a orașului New York.

Geniul, cu Stephen Hawking este produs de Bigger Bang. Ben Bowie și Iain Riddick sunt producătorii executivi pentru Bigger Bang. Pentru National Geographic Channel, vicepreședinte executiv al diviziei de programe și dezvoltare este Hamish Mykura, iar Tim Pastore este președintele diviziei de programe originale și producție.

Despre Stephen Hawking

Profesorul Stephen Hawking este unul dintre cei mai eminenți fizicieni și cosmologi ai lumii. El este un fizician teoretician englez, cosmolog, autor și Director de Cercetare la Centrul pentru Cosmologia Teoretică din cadrul Universității Cambridge.

Activitatea sa științifică include o colaborare cu Roger Penrose cu privire la teoremele singularității gravitaționale în contextul relativității generale, precum și predicția teoretică cum că găurile negre emit radiații, deseori numite radiații Hawking.

Hawking a fost primul care a expus o teorie a cosmologiei explicată printr-o uniune dintre teoria generală a relativității și mecanica cuantică. Hawking este un susținător fervent al interpretării multiplelor lumi a mecanicii cuantice.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu