Skip to main content

Brexitul în blogosferă. Simona Tache, Lucian Mândruţă, Moise Guran, texte cu sute de share-uri

 
Foto: Alex Vidia, Facebook
Foto: Alex Vidia, Facebook

Brexitul a acaparat blogosfera. Despre acest subiect au scris Simona Tache, Lucian Mândruţă, Moise Guran, Dan Ionescu şi Lacrima Andreica. Textele lor au atras fiecare sute de distribuiri pe reţeaua de socializare, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Publicitate

Simona Tache a realizat o selecţie de meme-uri cu Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Imaginile care o parodiază pe suverana Regatului Unit au fost distribuite de peste 600 de ori pe Facebook.

Lucian Mândruţă:

"Se desfac sampaniile la Kremlin. Sa deschid hartile si se scot cariocile: acum pe unde punem din nou granita?

Care sunt ai nostri si care raman la ei?

As vrea sa fie doar imaginatia mea bolnava, dar ma tem ca e un plan mai bine pus la punct decat politica agrara a UE. Planul rusesc de dezbinare si reluare sub control a Europei – macar de Est. Metodele sunt comune", a scris Lucian Mândruţă.

O selecţie de materiale de pe bloguri si platforme colective, realizată de Facebrands pentru Paginademedia.ro:

1. Simonatache.ro, “Cele mai bune cu Regina şi Brexit”, - 601 share-uri;

2. Lucianmandruta.com, “Ce urmeaza dupa Batalia pentru Anglia”, - 538 share-uri;

Din articol:

"E aici sfarsitul Uniunii? Nu. Dar e inceputul unei uniuni slabe, care nu se va mai putea opune expansiunii Rusiei. O uniune in care libertatea de expresie e pentru prima oara folosita impotriva ei, cu succes. O uniune in care proiectul armoniei europene e tulburat de realitatea membrilor din Est: diferiti, condescendenti (da, ieri imi spunea un ascultator la radio ca stie el, ca a fost acolo, ca englezii sunt lenesi!) si tafnosi.

Anglia e ca un gentleman care pleaca dintr-un club in care a intrat prea multa lume pe care n-o cunoaste. Si nici nu mai vrea. Pentru ca i s-a spus deja ca e lume proasta."

3. Biziday.ro, “Londra, a doua zi după… Şi 40 de ani înainte de Brexit”, - 455 share-uri;

Din articol:

"Undele de şoc ale referendumului pentru Brexit mihai alexandrustrăbat lumea şi sunt departe de a se atenua. Până la această oră se vor fi scris deja zeci de analize despre Brexit şi despre consecinţele lui, dar cel mai probabil majoritatea se vor dovedi eronate. Căci piesele de domino abia au început să cadă şi fapt este că nimeni nu înţelege exact ce şi cum va urma. Un lucru este însă cert: după 23 iunie 2016, noi europenii trăim într-o nouă realitate. Epoca de entuziasm şi optimism romantic întru construcţia Uniunii Europene a luat un abrupt sfârşit."

4. Blogurile Adevarul, “Egoismul britanic”,de Dan Ionescu, - 377 share-uri.

Din articol:

"Ca est-european, Brexitul mi se pare un act de un egoism sfidător. Am trăit pe un continent divizat, într-un comunism mizer şi asupritor din care ieşeai doar cu visul la ţările occidentale. După 1990, am văzut şi simţit interdicţii după interdicţii. De călătorie, de studiu, de muncă. În cele din urmă, printr-un gest de solidaritate, am intrat în Uniunea Europeană doar ca să auzim din nou de Europa cu două viteze şi de excepţia britanică."

5. Blogurile Adevarul, “Frexit la piciorul de lemn al UE”, de Lacrima Andreica, - 376 share-uri;

Din articol:

"Brexit nu este un şoc. Brexit este urmarea firească a educaţiei, a (lipsei) valorilor, a profitorilor erei informaţionale, a populiştilor care sunt atât de slabi încât cu victoria în braţe se scuză şi nu ştiu ce să facă. Oamenii ăştia au obţinut majoritatea voturilor pentru că majoritatea votanţilor s-au identificat cu aceşti politruci mediocri, cu alte cuvinte sunt la fel de mediocri, sau chiar mai mediocri decât ei.

Brexit, oricât nu ne-ar plăcea este şi rezultatul unor succesiuni de generaţii tot mai vulnerabile la populism şi tot mai reduse uman la o viaţă robotizată. Brexit este si rezultatul unor generaţii lobotomate prin bombardament aşa-zis informaţional, mediatic."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus