Skip to main content

CNA: Cât pot prelua televiziunile de la Pro TV şi Dolce din meciurile Euro 2016

 
CNA: Cât pot prelua televiziunile de la Pro TV şi Dolce din meciurile Euro 2016

În prag de Euro, CNA vine cu clarificări despre peluarea de imagini de la meciurile de la Euro, difuzate de Dolce Sport şi Pro TV. Astfel, posturile care nu deţin drepturile TV pot difuza un singur extras de cel mult 90 de secunde, o singură dată pe zi, din meciurile de Campionatul European de fotbal.

Publicitate

Mai exact, este vorba de ilustraţie pentru ştirile pe subiectul meciurilor de la Euro.

CNA vine cu precizări după ce Televiziunea Română a venit cu o adresă pe acest subiect. Membrii invocă articolul 85, alineatele 3, 4 şi 5 din Legea audiovizualului ce vizează evenimentele de interes public.

Ce spune legea: art 85

(3) Dacă un eveniment de interes general se derulează pe parcursul mai multor zile, radiodifuzorii secundari au dreptul la difuzarea unui singur extras pentru fiecare zi.

(4) Indiferent de alcătuirea şi desfăşurarea evenimentului de interes general, durata extrasului nu va putea depăşi 90 de secunde.

(5) Extrasele pot fi folosite de radiodifuzori numai în programele de ştiri cel mult 24 de ore de la transmisia originară. În cazul serviciilor media audiovizuale la cerere, ele pot fi folosite doar în cazul în care acelaşi program este oferit sub formă de înregistrare de către acelaşi furnizor de servicii media audiovizuale.

  • Programul complet al meciurilor de la Euro2016, AICI

  • Cine vor fi comentatorii Pro TV de la Euro2016, AICI

  • Cine vor fi comentatorii Dolce Sport de la Euro2016

  • Dolce Sport: Meciurile de la Euro, pe mobil, tablete şi Smart TV. Cât costă abonamentul

  • CNA: Cât pot prelua televiziunile de la Pro TV şi Dolce din meciurile Euro 2016

  • Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
    viewscnt

    Comentarii

    • Fotbal Fotbal
      Eu cred ca lumea din tara asta nu gandeste sau vorbeste pe interes:
      1. TVR nu a licitat pentru meciurile FTA , scurt nu licitezi nu le poti primi (lipsa de bani, nu intereseaza poporul care da bani ca orbu sa fure altii) ;
      2. ca acoperire pe locul doi este PRO TV (antena pe 3 , nu se gaseste pe satelit la DIGI....);
      3. ProTV a fost accesptata la masa negocierilor de .... UEFA si deci a dat banu a primit meciul.....
      4. Daca UEFA a fost de acord cu asa ceva, de ce nu !!
      5. FOARTE IMPORTANT, daca doar dolce transmitea meciurile se numea MONOPOL (consiliul concurentei trebuia sa se autosesizeze).
      6. FOARTE IMPORTAN, daca TVR avea bani si cumpara drepturile atunci nu puteau sa transmita PROTV.
      7. BUNUL PLATIT DE PROTV NU POATE FII CEDAT PE GRATIS LA STAT !!!
      8. NU MAI CERETI PROTV la liber pe terestru caci nu va fii si nu au motive, daca ne taiem toti cablu atunci poate....!!!!
      DA PROTV ia ars pe multi dar e mai bine asa, decat un monopol.
    • Mihail Ștefano Mihail Ștefano
      Oameni buni, TVR nu a avut bani să transmită EURO, nu îl transmite. E atât de simplu. Pro TV nu va ceda nici un minut de meci unei alte televiziuni. Poate se vor vedea în reluare pe *** și atât.

      Dacă vroiați așa de mult ca TVR să transmită meciurile, trebuia să ieșiți în stradă când TVR era călcată în picioare de politicieni și subfinanțată. Nu acum. După război, mulți viteji se arată.
    • G G
      @F. 90 de secunde din toate meciurile zilei
    • s. dan s. dan
      Adăugați și ce spune aliniatul 2 al Art. 85 din Legea Audiovizualului, pentru ca, de fapt, acolo sunt explicațiile. CNA a interpretat greșit legea.
    • geo geo
      Adi, spre "satisfactia" ta, le-au "tras-o" tuturor televiziunilor care au grupaje informative sportive, incepind cu TVR, Prima si terminind cu Look TV si Digi Sport.
    • F F
      @ cel care insista cu free to air : Uefa vinde cui vrea. Legea romaneasca impune ca evenimentele de importanta majora sa ajunga la un public cat mai mare. Tot legea spune ca exclusivitatea poate exista, daca un anume procent de acoperire este atins. CNA a apreciat ca acest procent e de 70%, un procent care teoretic Protv il are, avand in vedere ca se vede la 99% din operatori si e la liber digital in Bucuresti si zonele apropiate. asa ca bucura-te de fotbal la Protv. :))
    • E de stirile protv ce au licitate ei pe fals E de stirile protv ce au licitate ei pe fals
      @F daca PROTV este atat de buna de ce nu se lasa FREE TO AIR adica sa intre in cele 15 locuri libere pe digital terestru ???? sa le ceara bani la cablisti si sa emita in satelit codat pe cartela dar sa lase terestrul liber fara bani. Defat asta e solutia pentru toate televiziunile care se respecta si respecta bunul simt. Pana una alta a licitat pentru ceva ce nu poate da adica FREE=LIBER fara bani deci prin urmare contractul e nul.
      Meciurile sper sa fie la TVR1 asa cum e el pe analogic
    • F F
      @ Protv e televiziunea lidera din Romania. romanii vor vedea meciurile. asta e culmea. statul sa plateasca pentru niste meciuri la care romanii vor avea acces si fara ca statul sa se implice.

      cat despre aberatia momentana free to air din Romania, legea cred ca trebuie schimbata ca sa se termine cu aberatiile astea. interesul public nu justifica o lege care ii asigura unei singure televiziuni embargo.
    • PROTV sa cedeze meciurile TVR PROTV sa cedeze meciurile TVR
      TVR1 are dreptul legal EUROPEAN la FREE TO AIR, daca PROTV va mai ramane cu ceva vor fi doar anumite meciuri in HD, guvernu ar trebui sa dea bani ca toti romanii sa vada EURO mai ales traseul Romaniei si cel pana in finala
    • F F
      e neclar. 90 de secunde din fiecare meci?
    • Adi Adi
      Adica le-au tras-o alora de la Digi! Sa vedem daca se si respecta legea. Ca doar traim in Romania.

    Trimite un comentariu

    sus