Skip to main content

POZIŢIONARE. "ELLE e OK cu casatoriile GAY"

 
Foto: Elle
Foto: Elle

Revista Elle România a publicat un editorial în semn de solidaritate cu comunitate gay, în contextul recentei petiţii semnate de trei milioane de concetăţeni pentru modificarea Constituţiei astfel încât căsătoriile să fie permise doar între o femeie şi un bărbat.

Publicitate

"Am decis, impreuna cu echipa ELLE, sa sprijinim prin orice mijloace ne sunt la indemana o lupta pentru drepturi egale al carei timp a venit in Romania. Homosexualitatea nu este o optiune, o alegere sau un virus. Este pur si simplu o realitate. Iar persoanele LGBTQ au aceleasi drepturi ca oricare dintre noi", spune Roxana Voloşeniuc, redactor-şef al revistei Elle.

În articolul de opinie se mai spune faptul că solidarizarea echipei Elle cu persoanele LGBTQ vine "poate" şi din empatia lor cu privire la faptul că mulţi profesionişti ai acestei "comunităţi discriminate" au pus bazele modei.

"Nu cred ca legalizarea casatoriilor gay va conduce la o abundenta de imagini sau scene care ar putea soca pudibonzii sau falsii pudibonzi. Legalizarea acestor casatorii nu inseamna, punctual, doar imaginea unor barbati purtand voaluri albe, virginale, in biserica. Ci inseamna, fundamental, acordarea unor drepturi egale unei comunitati care a fost discriminata prea mult timp. Ca o paranteza, poate ca empatia noastra se datoreaza numarului mare de profesionisti care au pus, practic, bazele modei si care fac parte din aceasta comunitate discriminata", a mai scris Voloşeniuc.

Revista Elle pregăteşte şi o campanie de susţinere a comunităţii gay.

"De astazi, pregateste-te ca, atat in revista cat si pe site-ul elle.ro (si pe canalele noastre de social media) sa citesti mult mai mult despre aceasta comunitate si sa participi activ la campania noastra, unica in peisajul media local, prin care ne dorim sa iscam o dezbatere necesara despre drepturile fundamentale de care se bucura doar unii dintre noi", se mai spune în finalul editorialului.

Reamintim că pe 24 mai Coaliţiei pentru familie a depus la Parlament trei milioane de semnături pentru revizuirea Constituţiei, astfel încât să nu permită căsătoria între persoane de acelaşi sex.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Donna Donna
    @Andrei Presupun ca tu numesti umorul tau ironie fina. La fel presupun ca esti genul de om caruia prea putini indraznesc sa-i etaleze o gandire critica asupra unor subiecte data fiindu-ti atitudinea aparent habotnica. Nu imi permit sa fiu ironica cu tine, deoarece avem moduri diferite de a gandi.

    @cititor Dragul de tine, cu subtilitatile tale. Presupun ca o viitoare societate romaneasca ce ar legifera egalitatea intre cuplurile heterosexuale si homosexuale ar fi o societate ce te-ar 'inebuni'. Numai bine!

    @x Illuminati, Bilderberg Group si alte astfel de 'elite' sunt doar povesti.

    @Anonim Sigur ca nu esti unul din cei 3 milioane de semnatari ai petitiei respective. Este totusi ingrijorator ca pentru tine relatiile femeie-femeie/barbat-barbat este o 'problema' ce trebuie rezolvata. Sper sa poti mai mult pe viitor!
  • F F
    e un gest frumos din partea elle, in conditiile in care momentan nu se poate vorbi despre asta. mai trebuie sa treaca niste ani. e greu de aproximat cati, dar poate nu vom fi ultimii.
  • max max
    anonim.prietene,comunitatea LGBT nu este interesata de gandirea ta si a altora.Comunitatea LGBT vrea doar ca drepturile sa-i fie respectate si nu restranse cum unii cu o gandire *** au de gand sa o faca.Nu ne intereseaza ca ti-e sila ca vezi doi barbati pupandu-se sau dandu-si palme la fund in public.Chiar nu e asa de importanta sila ta pentru comunitatea LGBT.Dar,totusi cand sila ta se transforma in ura care are consecinte legale asupra drepturilor comunitatii LGBT sa stii ca atunci ne intereseaza.Apropo nu te forteaza nimeni sa accepti o relatie femeie-femeie,barbat-barbat,etc.Ai libertatea sa treci mai departe cand vezi ca doi barbati sunt intimi in public.Cum am zis,homosexualitatea mai e pedepsita doar in tarile musulmane.Nu-ti convine ca doi barbati se pupa in public,poti sa emigrezi in Siria,Afganistan si alte tari musulmane.
  • Anonim Anonim
    Romania nu e in Evul Mediu din cauza ca unii gandesc altfel, adica li se pare normala relatia barbat-femeie. Anumite zone din Bucuresti nu au apa calda, alte orase din Romania, sunt supuse acestui pericol. Riscam chiar sa ramanem fara apa potabila. In mijloacele de transport in comun, inca exista controlori. Si exemplele pot continua. Din aceste motive, as zice ca suntem in Evul Mediu.
    Nu inteleg de ce suntem fortati sa credem ca e normala relatia barbat-barbat, femeie-femeie. Daca cineva are un alt punct de vedere, consider ca ar trebui respectat. Si nu, nu sunt unul dintre cei 3 milioane care au semnat acea petitie. Nu cred ca acea perite va rezolva vreo problema, indifierent ca se modifica sau nu, constitutia.
  • max max
    Apropa,paginademedia,daca comentariul meu a fost cenzurat pentru gandire "primitiva",comentariul mult mai jignitor dar scris in engleza,de mai jos a lui Andrei nu trebuie moderat?Sa inteleg ca sunteti de acord cu "KEEP YOUR MOUTH SHUT! AND FEET TOGETHER, ALSO! AND IF POSSIBLE, AND BUTTOCKS ASS!"?
  • max max
    Felicitari,paginademedia!!!!Nu poti sa zici gandire ***!!!N-am ce zice!!!Sunteti rude cu Kim Jong Un cumva?
  • max max
    X,poate sa-ti fie sila de cei din comunitatea LGBT,dar sa o tii pentru tine.In public,cei din comunitatea LBGT pot sa faca aceleasi lucruri ca si heterosexualii.Homosexualitatea nu mai e de mult incriminata in Romania,au mai ramas doar tarile musulmane care o incrimineaza.Asa ca daca nu vrei ca tu si copiii tai sa vedeti pe strada doi sau mai multi barbati sarutandu-se sau dandu-si palme la fund,iti recomand sa stai acasa ori sa te muti intr-o tara musulmana.Cine stie,deja ai o gandire *** si te-ai potrivi de minune in acel peisaj. PS:aceeasi gandire o ai si atunci cand te uiti la filme pentru adulti cu lesbiene?
  • Rares Rares
    Oricat de retrogazi vor fi, timpul îi va prinde din urma si pe români. E adevarat ca românul înca se desparte cu greu de căruță și cand merge cu avionul 1000 km isi face 1001 cruci, dar vorba cantecului: "toate au fost la timpul lor ceva exagerat". Insa va mai trece totusi ceva, intrucat românului ii place sa clevetească si sa stie cine cu cine, apoi sa-i ceara iertare Domnului si iar sa isi judece semenii. Ipocrizii nationale!
  • alex alex
    Faptul ca 'ELLE' face asta abia acum mi se pare ca se foloseste de subiect pt imagine. La fel cum unii prin state abia acum in campanie electorala sunt de acord cu subiectul, Elle pregateste campanii mizand pe faptul ca o sa faca valva. Nu e deloc suprinzatoare pozitia lor, oricum, fiind revista de moda si brand occidental, dar reactia e tarzie. Nu sunt nici primii, nici ultimii care, din pacate, se folosesc de saracii homosexuali.
  • x x
    @max: Crezi ca noua nu ne e sila de voi?
    @Laszlo - mai citeste inca o data ceea ce ai scris: Sustii sprijinul...
    Nu, curaj iti trebuie sa spui NU anormalului. Eu inteleg ca suntem 7 miliarde si nu mai avem loc pe planeta si ar fi simplu pentru elite daca toti am fi ca voi (adică nu ne-am reproduce), dar asta nu înseamnă ca aveti dreptate...
  • Andrei Salam Andrei Salam
    De la titlu pana la cometarii, totul are un iz englezo-agramat. "Gay" si "ok" sunt cuvinte care impopotoneaza inutil mesajul, facandu-l de neinteles pentru multi. Nu e de mirare ca "anglofonului" Andrei i s-a permis sa posteze un comentariu plin de obscenitati scrise gresit.
  • cititor cititor
    Roxana Voloșeniuc, luand in considerare matematica, a=b, b=c, ar rezulta ca a=c. probabil ca sustii aceasta miscare pentru ca, poate, subliniez, poate, ai avut macar vreodata o fantezie cu o persoana de acelasi sex. si atunci te inteleg. bravo tie, ca poti. Mi-ar placea sa te vad ca, macar pe viitor, iei atitudine publica (punand la bataie titlul revistei si functia pe care o detii) fata de cei care isi bat nevestele (pe fondul consumului de alcool sau al celui de macho man), fata de femeile care chiar cu functii si educatie se `intind` cu tot felul de infractori (citeste presa), fata de cei care isi cresc copiii indeferenti de viitorul lor, sau de te miri ce abuzuri in masa care se intampla prin Romania. Hai sa iti explic pe scurt. Asa cum nu imi plac doi barbati care se pipaie si isi i-au limba in gura pe strada (scuza expresia), la fel nu accept nici aceleasi gesturi din partea unui barbat si al unei femei. e simplu. putina decenta din partea partilor fata de concentateni. Nu trebuie sa umble nici cu fundul dezgolit ca barbat (citeste ***) - asa cum am vazut in imaginile de la locul masacrului -, cum nu as as vrea, ca barbat, sa vad nicio femeie in aceasta ipostaza. prefer ca asta sa fie intre doi oameni in mediu privat. Intrebarea mea este, daca am citit eu bine prin presa... Daca pe descreieratul ala l-au destabilizat niste gesturi intre doi oameni? Pupaturi, pipaituri... Hai sa nu mai sarim in apararea unora cu campanii gen `je suis`. Este un fapt regretabil. Au murit multi oameni care aveau o viata inainte. Dar las-o *** de campanie...
    Incheiere> Eu nu stiu daca individul a innebunit de unul singur, sau l-a innebunit societatea de a ajuns la acest gest. Dumnezeu sa-i odihneasca pe toti.
  • max max
    Mi-e sila de personaje ca tine Andrei,care desi se pare ca au acces la internet,inca mai traiesc in Evul Mediu.Oricum,casatoriile gay o sa fie legalizate si in Romania.Sa te vad atunci,Andrei cum o sa te consumi si o sa te oftici!!!!!!!Tu si cu patriarhul tau si toti popii,puteti sa va inchideti in mareata voastra Catedrala a Neamului Primitiv.Poti sa canti toata ziua cantece religioase si sa-i afurisesti pe cei din comunitatea LGBT.
  • Laszlo Laszlo
    Este foarte bine venit acest sprijin pentru comunitatea noastra. Iti trebuie mult curaj sa sustii sprijinu comunitatii LGBT in public.
  • Andrei Andrei
    Absolut de acord! Pe partea interioară a ușii domiciliului personal! Dar în clipa în care ușa s-a deschis....*** ... Doar până ajungi iar acasă. Închizi frumușel ușița de la intrare, then the show must go on....

Trimite un comentariu

sus