Skip to main content

POZIŢIONARE. "ELLE e OK cu casatoriile GAY"

 
Foto: Elle
Foto: Elle

Revista Elle România a publicat un editorial în semn de solidaritate cu comunitate gay, în contextul recentei petiţii semnate de trei milioane de concetăţeni pentru modificarea Constituţiei astfel încât căsătoriile să fie permise doar între o femeie şi un bărbat.

Publicitate

"Am decis, impreuna cu echipa ELLE, sa sprijinim prin orice mijloace ne sunt la indemana o lupta pentru drepturi egale al carei timp a venit in Romania. Homosexualitatea nu este o optiune, o alegere sau un virus. Este pur si simplu o realitate. Iar persoanele LGBTQ au aceleasi drepturi ca oricare dintre noi", spune Roxana Voloşeniuc, redactor-şef al revistei Elle.

În articolul de opinie se mai spune faptul că solidarizarea echipei Elle cu persoanele LGBTQ vine "poate" şi din empatia lor cu privire la faptul că mulţi profesionişti ai acestei "comunităţi discriminate" au pus bazele modei.

"Nu cred ca legalizarea casatoriilor gay va conduce la o abundenta de imagini sau scene care ar putea soca pudibonzii sau falsii pudibonzi. Legalizarea acestor casatorii nu inseamna, punctual, doar imaginea unor barbati purtand voaluri albe, virginale, in biserica. Ci inseamna, fundamental, acordarea unor drepturi egale unei comunitati care a fost discriminata prea mult timp. Ca o paranteza, poate ca empatia noastra se datoreaza numarului mare de profesionisti care au pus, practic, bazele modei si care fac parte din aceasta comunitate discriminata", a mai scris Voloşeniuc.

Revista Elle pregăteşte şi o campanie de susţinere a comunităţii gay.

"De astazi, pregateste-te ca, atat in revista cat si pe site-ul elle.ro (si pe canalele noastre de social media) sa citesti mult mai mult despre aceasta comunitate si sa participi activ la campania noastra, unica in peisajul media local, prin care ne dorim sa iscam o dezbatere necesara despre drepturile fundamentale de care se bucura doar unii dintre noi", se mai spune în finalul editorialului.

Reamintim că pe 24 mai Coaliţiei pentru familie a depus la Parlament trei milioane de semnături pentru revizuirea Constituţiei, astfel încât să nu permită căsătoria între persoane de acelaşi sex.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Donna Donna
    Felicitari pentru articol :)

Trimite un comentariu

sus