Skip to main content

TVR, pe post, despre răspunsul CNA: Pro TV a luat meciurile Euro, deşi nu e free-to-air. Am anunţat UEFA

 
TVR, pe post, despre răspunsul CNA: Pro TV a luat meciurile Euro, deşi nu e free-to-air. Am anunţat UEFA

Cum a abordat TVR răspunsul CNA pe subiectul Euro la Pro TV? Într-o ştire difuzată la principalul Telejurnal al TVR, postul public sugerează că Pro TV nu avea dreptul să cumpere pachetul de meciuri de la Euro 2016 şi că postul privat le-a "suflat" pe nedrept competiţia europeană.

Publicitate

Abordarea TVR se bazează pe răspunsul oferit ieri de CNA: "în afară de postul public TVR 1, niciun alt post de televiziune nu poate fi recepţionat în mod direct de telespectatori, prin urmare niciun alt post nu poate fi considerat free to air, deci nici Pro TV”.

"Asta chiar dacă postul privat a achiziţionat pachetul de meciuri de la Campionatul European dedicat televiziunilor free-to-air", a completat ştirea TVR 1. În acelaşi material, TVR spune că Pro TV a ieşit de trei ani din lista must-carry. "Aceeaşi televiziune nu mai este de trei ani în categoria posturilor pe care cabliştii sunt obligaţi să le retransmită", precizează ştirea.

În ştire apare şi producătorul Costi Şerbu, care precizează că este "prea târziu" şi că TVR a "făcut cunoscut UEFA punctul de vedere" şi "aşteaptă un răspuns".

Punctul de vedere al TVR este reluat şi pe site-ul instituţiei publice:

"TVR 1 este singurul post TV care poate fi recepţionat gratuit de către oricine şi oriunde pe teritoriul României! Este constatarea tardivă a CNA, comunicată public marţi, la solicitarea TVR. Decizia forului audiovizual confirmă o situaţie de fapt, şi anume că doar Televiziunea Publică poate transmite programe incluse în pachetul "free to air", rezervat posturilor recepţionate fără costuri suplimentare."

VIDEO. Ştirea din Telejurnal, pe tema Pro TV - Euro 2016

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • zxc zxc
    @Teleorman

    bai *** daca tu ai bani nu inseamna ca am si eu. Tu ai bani pentru ca eu nu am ca asa este in capitalism ca daca am avea amandoi este comunism ! Deci ai inteles „esenta” ? FTA inseamna si pentru cei ce au si pentru cei ce nu au pentru a promova sportul. Tu daca ai bani uita-te pe Dolce si lasa-ne pe noi astia mai amarati sa ne uitam si noi la ceva.
  • Daniela Daniela
    TVR NU este gratuit! Asta o putem observa toti pe factura Electrica...
  • ROMANIA pe TVR1 ROMANIA pe TVR1
    tvr1 este free to air 100% pe analog terestru si 65% pe digital terestru.
    tvr are bugetul facut prin contributii apriori producerii lor. Nu vinde produsul deja obtinut asa cum face protv.
    FREE=LIBER=GRATIS si nu necesita instalatii si abonamente lunare.
    pana una alta TVR1 este gratis si nu necesita nici macar acea antena digitala de camera, in valoare de 100 de lei un fel de modem, pentru a fi receptionat.
    Desigur pe celelalte canale de pe televiziunea digitala terestra in total am inteles conform Soc.Nat.Radiotv ca pot fi 14 posturi digitale terestru fara nici un fel de abonament.
    Sa intre prosturile private pe cele 9 locuri ramase libere, dar nu vrea protv sa piarda banii de la cablisti si satelisti.
    Ar trebui ca UEFA sa oblige PROTV sa lase meciurile Romaniei la TVR si cate un meci din fazele eliminatorii pana in finala.
    PROTV este o afacere externa chiar UE, ei nu stiu ce inseamna solidaritate comunitara, nu conteaza numai banul asta trebuie sa inteleaga si sa lase TVR sa preia emisia gratuit, altfel TVR ar trebui sa ii dea in judecata pentru fals si uz de fals in licitatii.
  • mdea mdea
    Cum a anuntat statul ca le plateste din buget (adica tot din banii contribuabililor) datoria la EBU cum au prins glas acesti bugetari incompetenti de la TVR... Pe langa ca platim taxa TV aiurea si astia arunca cu banii in stanga si dreapta mai au si tupeu...de ce avem nevoie de 3-4-5 posturi publice??? nu ajunge TVR simplu? Dar nu...astia au 4-5 angajati pe fiecare post, salarii babane de bugetari, etc....
  • gogu gogu
    *** esti razvan...aproape televiziunile publice din lume sunt finantate prin contributii ale persoanelor fizice si nu numai
  • Razvan Razvan
    TVR este singura televiziune pay-per-view din lume pe care esti OBLIGAT sa o platesti. E free ***, dar e in aer. E ca si cand mi-ar spune Vodafone ca vorbesc gratis, nelimitat, dupa ce imi platesc abonamentul. Si uite asa se explica de ce TVR papa bani si atat: gandire comunista. Sa se uite si ei la Pro sa vada cum se face o campanie de promovare, nu s-ar uita. Cred ca daca i-ar da TVR pe mana lui Sarbu, ar fi al naibii de amuzant. M-as uita non stop la un reality cu subiectul asta. Ia hai gata cu vorba: bravo Protv! Sper sa o tineti tot asa. Daca tot nu mia dati filme, macar dati fotbal. Sau o Olimpiada, acolo...
  • rusineCNA&TVR rusineCNA&TVR
    Ce au uitat să ne spună pesedistii din CNA si pesedista din fruntea TVR este ca TVR este un post FTA pe care sunt obligați să-l plătească si cei care nu au televizor. Vad ca se insistă în continuare pe confuzia must carry=FTA.
  • Razvan Razvan
    Astia nu au fost in stare sa transmita Eurovision (din cauza datoriilor!!!!). Aceiasi organizatie care are drepturile Eurovision le are si pe cele ale Euro 2016. Deci TVR si sa fi avut banii sa-i dea si tot nu avea cum sa transmita Euro. Deci despre ce vorbim? Mai au si tupeul sa faca adrese. Mai bine ar justifica ce au facut cu banii primiti din taxa TV (deci niciun FREETO AIR aici!!!) de au ajuns cu asemenea datorii. Ar trebui arestati cei care si-au batut joc de banii tuturor romanilor care au curent TV din tara asta si care luna de luna platesc degeaba taxa pentru acesti escroci numiti TVR.
  • Gica Contra Gica Contra
    Interpretarea termenului FTA in acest fel are urmatoarele consecinte:
    - TVR ia drepturile FTA
    - TVR nu ia drepturi "basic cable"
    - TVR da meciurile
    - cablistii nu au voie sa preia meciurile pentru ca TVR are doar drepturi FTA
    - surpiza!!! cablistii sunt obligati sa preia TVR pentru ca must carry

    Ce parere ar putea avea CNA incazul asta? Colegii help pls.
  • Cristian Cristian
    Din cauza slabei implementări a televiziunii digitale terestre momentan nu putem vorbi de televiziuni Free-To-Air terestre în România.
    Singura televiziune Free-To-Air terestră care emite în continuare și în sistem analogic este TVR 1, până la sfârșitul acestui an, însă acest post a fost avantajat de legislație să emită astfel. Și ProTV a avut o acoperire terestră însemnată însă și-a pierdut-o odată cu renunțarea la televiziunea terestră analogică.

    ProTV are o variantă Free-To-Air pe satelit, postul ProTV Internațional, acesta însă poate fi recepționat și în alte țări, nu doar în România, iar drepturile de difuzare ale Euro 2016 achiziționate de ProTV sunt doar pentru România, deci nu cred că ProTV S.A. poate difuza meciurile și pe canalul său internațional.

    Dată fiind proasta implementare a sistemului TV digital terestru, cred că România poate fi exceptată deocamdată de la obligativitatea ca anumite programe să fie transmise de posturi Free-To-Air via semnal terestru.

    ProTV este cel mai urmărit post de televiziune din România, iar acest lucru îi dă dreptul să transmită și principalele campionate de fotbal și olimpiadele și celelalte transmisiuni de forță pe care până acum le-a transmis doar postul național de televiziune.
  • dorin dorin
    toti astia care comentati fara sa intelegeti si va revoltati isteric. TVR e singurul free to air pt ca fie ca platesti taxa, fie ca nu, cu un televizor si o antena prinzi canalul ala pe teritoriul tarii fara alte conditionari.
    PROTV ul nu il prinzi.
  • Iuli Iuli
    Astia din TVR sa-si plateasca datoriile la EBU, dupa sa viseze la competitiile lor! Anul acesta (cred ca si peste 10 ani) EURO2016 o sa fie la PROTV! Poate si Eurovision2017 o sa fie la PROTV.

    Bravo PROTV
  • Iuli Iuli
    Sa se scoata legea prin care romanii platesc o taxa, sa vedem atunci daca Tvr o sa zica ca ei sunt FREE TO AIR

    Felicitari ProTV!
  • Teleorman Teleorman
    Gata cu comunismul : UEFA vinde cui vrea ea , cui plateste mai bine . Care era problema daca le lua National 24 Plus care e pe ultimul loc in audiente ? Daca dadea bani mai multi , il difuzau ei .

    Mereu mentalitatea comunista ca totul trebuie sa fie gratis .
  • Iuli Iuli
    Free to air? Deaia romanii platesc o taxa la TVR? Audienta 0!
    Degeaba toti au TVR in grila daca se uita nimeni la ei

Trimite un comentariu

sus