Skip to main content

Un fost șef din Pro și Adevărul, la conducerea sportului Discovery pe Europa Centrală și de Est

 
Un fost șef din Pro și Adevărul, la conducerea sportului Discovery pe Europa Centrală și de Est

Un fost șef din Pro TV și Adevărul Holding a fost ales să conducă sportul Discovery. Este vorba de Mircea Medaru, care recent a fost numit de Discovery Networks CEEMEA, o divizie a Discovery Communications, în funcția de Head of Sports pentru Europa Centrală & de Est.

Din biroul de la București, Medaru îi va raporta direct Victoriei Davies, VP, Country Manager pentru Europa Centrală & de Est, și va lucra îndeaproape cu directorii de programe Eurosport și Discovery Networks.

Publicitate

Numirea lui Medaru vine în contextul recentei investiții a Eurosport în drepturile pentru Premier League în România pentru următorii 3 ani, inclusiv sezonul 2018-2019.

Oficialii Discovery spun că prin această mișcare Eurosport "dorește să devină destinația preferată în materie de sport pentru publicul local". 

Medaru va avea responsabilități strategice și operaționale pe 13 piețe, printre care România, Ungaria, Bulgaria, Serbia și Cehia, pentru a maximiza oportunităţile existente, dar şi pentru a identifica noi segmente de dezvoltare pe zona de sport, potrivit reprezentanților Discovery.

Parcursul profesional al lui Mircea Medaru

Înainte de a se alătura echipei de management Discovery, Mircea Medaru a acumulat o experiență de peste 15 ani în consultanţă şi management în zonele de achiziţie de programe TV, producție, vânzări și marketing, atât la nivel național, cât și regional, în companii media precum:

  • Adevărul Holding (febr. - oct. 2013),
  • Pro TV/Central European Media Enterprises (CME) - 2007 - 2012. În cadrul echipei CME, Medaru a fost responsabil de dezvoltarea unui proiect în țările ex-Iugoslave, de achiziționarea drepturilor de difuzare la nivel local și internațional pentru Sport.ro și Pro TV, și a fost implicat în procesul de rebranding al televiziunilor din portofoliul CME în Bulgaria.
  • Prima TV/SBS Broadcasting (1997 - 2000),
  • TV Sport/ Realitatea TV (aug. 2001 - iul. 2003) 

Victoria Davies, VP, Country Manager, Discovery Networks CEE:

“Odată cu achiziţia Eurosport de către Discovery, business-ul nostru a traversat o serie de transformări şi sunt convinsă că experienţa lui Mircea în zona de sport va contribui la adaptarea ofertei noastre pentru pieţele din Europa Centrală şi de Est și ne va ajuta să ne dezvoltăm portofoliul. Pentru noi, este esenţial să venim cu conținut și produse relevante local, care să aducă valoare pe termen lung, atât telespectatorilor, cât şi partenerilor noştri.”

Mircea Medaru:

“Sunt onorat să mă alătur echipei sportive din cadrul Discovery într-o perioadă atât de dinamică. Ca membru al unuia dintre cele mai respectate grupuri de profesionişti din domeniul sportiv din Europa, voi colabora îndeaproape cu echipele noastre locale pentru dezvoltarea strategiei şi a portofoliului de produse Eurosport ”, a spus Mircea Medaru.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu