Skip to main content

Autorităţile turce au emis mandate de arestare pentru 42 de jurnalişti

 
Autorităţile turce au emis mandate de arestare pentru 42 de jurnalişti

ACTUALIZARE. Cinci din cei 42 de jurnalişti turci pe numele cărora au fost emise mandate de arestare se află în custodia autorităţilor, însă printre aceştia nu se regăseşte şi Nazli Ilicak, cel mai cunoscut nume de pe listă. Cel puţin 11 dintre aceştia au fugit din Turcia înainte sau după tentativa de lovitură de stat, scrie News.ro, care citează presa turcă.

Publicitate

Autorităţile turce au emis astăzi mandate de arestare pe numele a 42 de jurnalişti, a anunţat postul privat NTV, ultima dintr-o serie de măsuri de epurare ample care au urmat tentativei de lovitură de stat eşuate din Turcia, din 15 iulie, relatează Reuters.com.

Printre jurnaliştii vizaţi se numără şi renumitul analist politic Nazli Ilicak, care a fost inclusiv membru al legislativului din Ankara.

După puciul eşuat, Recep Tayyip Erdogan a lansat o campanie guvernamentală de eliminare a opozanţilor săi care a constat în arestarea a peste 60.000 militari, poliţişti, judecători precum şi prin demiterea academicienilor şi mai multo profesori turci, mai scrie agenţia de presă Reuters.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker:

"Consider că Turcia este, în prezent, un stat care nu poate deveni membru al Uniunii Europene în perioada următoare şi nici chiar pe termen lung", a declarat Junker pentru France 2.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus