Skip to main content

Pokemondo, un startup inspirat de Pokemon GO, lansat de o echipă de români

 
Pokemondo, un startup inspirat de Pokemon GO, lansat de o echipă de români

O echipă de români a lansat printre primele startup-uri inspirate de Pokemon Go, jocul care a "înnebunit" planeta. Pokemon Go este deja de departe cel mai popular joc pe mobil din lume, chiar dacă momentan este disponibil doar în cinci țări. Cu peste 10 milioane de utilizatori zilnici depășește orice record din domeniul jocurilor și nu numai. Jocul lansat de Niantic și Nintendo nu promovează doar activități sănătoase precum mersul pe jos și ciclismul, ci ajută și brandurile să-i atragă pe consumatori și poate duce la creșterea vânzărilor. 

Publicitate

În Statele Unite se vorbește despre faptul că Pokemon Go generează deja vânzări fabulase pentru diverse afaceri, scrie 150sec.com. Având în vedere faptul că jocul creează un adevărat "ecosistem offline", antreprenorii sunt stimulați să faciliteze extinderea Pokemon Go și să facă profit din asta. Un astfel de startup este Pokemondo, primul din Europa, potrivit sursei citate.

Acesta este descris ca fiind "o piață Pokemon" (Pokemon marketplace), care permite afacerilor să ofere recompense vânătorilor de pokemoni și astfel să-i atragă pe utilizatori în magazinele, restaurantele, barurile și chiar la evenimente în speranța că aceștia se vor opri și le vor face vânzare. 

Pokemondo a fost creat într-un hub din Cluj-Napoca de antreprenorul local Lorand R. Minyo, iar acum se dezvoltă și pe piețe din Marea Britanie și Statele Unite, mai notează site-ul 150sec.com. 

"La câteva zile după ce a fost lansat jocul am citit despre fondatorii și istoria lui, despre mecanismul aplicației Pokemon Go și imediat a devenit evident că în jurul lui gravitează multe oportunități economice, care pot fi dezvoltate doar parțial de Niantic Labs (creatori ai jocului).

Următoarea zi am citit despre faptul că Pokemon Go generează vânzări pentru afaceri locale, ceea ce mi-a confirmat presupunerile. Așa că în aceeași zi am cautat 'experți în Pokemon Go', am luat legătura cu ei, iar în următoarele 24 de ore s-a născut Pokemondo. Obiectivul meu este să ajut business-urile locale din întreaga lume să câștige vizibilitate și consumatori într-un mod distractiv", a declarat Lorand R. Minyo.

Cum funcționează Pokemondo

Mecanismul de funcționare al Pokemondo este simplu și ingenios: Afacerile locale publică recompense prin care îi atrage pe cei care caută pokemoni în localurile lor, iar apoi le oferă premii jucătorilor din zonă.

Primul jucător care atinge obiectivul primește recompensa. Mai mult decât atât, business-urile locale pot crea oferte speciale pentru jucătorii de Pokemon Go, pe care Pokemondo le trimite jucătorilor din zona respectivă. 

Despre acest subiect a scris inițial Dragoș Stanca, pe pagina sa de Facebook.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu