Skip to main content

VIDEO. Povestea materialului cu larvele de la Spitalul de arși, cu Răzvan Luțac - GSP

 

PAGINADEMEDIA TV. "Când am primit filmulețul cu larvele de la spitalul de arși ne-am consultat: ce facem, îl dăm sau nu, că e prea șocant", a povestit la Interviurile PaginademediaTV jurnalistul Răzvan Luțac, cel mai tânăr membru al echipei de investigație de la Gazeta Sporturilor.

Publicitate

"A fost o informație din interior. (...) Medicii de la Spitalul de arși n-au negat și chiar în această dimineață domnul doctor Stănculea a confirmat că imaginile sunt veridice", a spus jurnalistul la Interviurile PaginademediaTV.

Imaginile șocante cu pacientul de la Spitalul de arși au fost publicate pe Tolo.ro și s-au viralizat puternic: în doar câteva ore, materialul are peste 2.000 de share-uri.

Răzvan Luțac, la Interviurile PaginademediaTV:

"Am primit un semn de la un cadru medical de la Spitalul de Arși, care ne-a zis “avem doi pacienți în spital pe care am găsit larve. Eu am reușit să-l filmez pe unul dintre ei. Imaginile sunt absolut cumplite, aveți grijă când vă uitați la ele”. Într-adevăr, le-am văzut și erau horror. Este un pacient, întors pe o parte, este ars și în spatele urechii se văd niște viermi, colcăie, mișună pe acolo. A fost o informație venită chiar din interior."

Lumea știe că voi vă ocupați cu astfel de subiecte. Care a fost prima reacție, cum ai gestionat situația? Către tine a venit acest apel?

Răzvan Luțac: Apelul a venit catre Mirela (Neag n. red). Apoi am primit acel filmuleț.

Petrișor Obae: Cum ai dezvoltat în continuare materialul?

Răzvan Luțac: "Am luat filmuletul și ne-am consultat “domne, ce facem? Să-l dăm, să nu-l dăm?”. Până la urmă mă gândeam și eu: să nu dai așa ceva e ca și cum l-ai arunca sub preș, ai ascunde ceva. Nu, chiar nu e ok. După care am mai vorbit cu doctorul, am aflat informații suplimentare și despre ce s-a întâmplat la Spitalul de Arși în trecut, în cazuri asemănătoare.

Am aflat că e vorba de niște larve de muște, am aflat că și în trecut fusese probleme cu muște, pentru că era un doctor care a reclamat “vedeți că sunt probleme cu larve”. A recunoscut și domnul Adrian Stănculea, șeful secției ATI de la Spitalul de arși: “da, domne, nu avem aer condiționat, a trebuit să mai lăsăm geamul deschis, așa că au mai intrat și muște”. Sunt niște condiții ciudate pentru un spital de nivelul acesta. Totuși să aibă muște în secția de ATI...

După ce am strâns toate aceste informații am vorbit și cu domnul Stănculea, am vorbit și cu acest cadru medical cu care am făcut povestea. Au mai fost si alte probleme la spitalul de arsi, începând cu cazul Colectiv unde au fost foarte mulți morti raportat la numărul celor internați, oameni care au murit din cauza infectiilor nosocomiale, apoi a fost cazul acela cu tranfuzii, prezentat de ziarul Puterea, cu o grupă de sânge greșită. Medicii de la Spitalul de arși n-au negat și chiar în această dimineață domnul doctor Stănculea a confirmat că imaginile sunt veridice."

Interviul a fost realizat în studioul Mindopoly.

MÂINE, pe Paginademedia.ro: Povestea lui Răzvan Luțac, cel mai tânăr membru al echipei de investigații de la Gazeta Sporturilor. La 23 de ani neîmpliniți, lucra la anchetele Hexi Pharma. La 14 ani, scria pentru prima dată pentru Gazeta Sporturilor. Cum a ajuns la ziar, ce a scris de-a lungul timpului, cum a fost prima întâlnire față în față cu Cătălin Tolontan și ce a învățat despre presă, mâine, pe Paginademedia.ro.

VIDEO. Răzvan Luțac, GSP, despre cazul larvelor de la Spitalul de Arși

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu