Skip to main content

Să vânăm Pokemoni! Jocul care a încins lumea în câteva zile: aproape cât Twitter în şase zile

 
Foto: Twitter. The Independent
Foto: Twitter. The Independent

O NOUĂ ISTERIE. Grupuri de zeci de oameni par că vânează cu telefoanele mobile "ţinte" invizibile. Ce fac ei? Văd ce nu văd alţii? E o nouă "isterie", care a cucerit în doar şase zile milioane de oameni: jocul Pokemon Go.

Publicitate

Ce a declanşat nebunia? Ce are atât de deosebit jocul?

Mecanismul, în linii mari, e simplu: descarci jocul pe mobil şi pokemonii "apar" în jurul tău, dar îi poţi vedea doar dacă foloseşti camera smartphone-ului. Pokemon Go foloseşte GPS-ul smartphone-ului şi ceasul pentru a stabili exact locaţia în care te afli în joc şi face ca pokemonii să apară în jurul tău, dar văzute doar prin intermediul ecranului de la telefon.

Tot prin intermediul ecranului poţi captura personajele pentru ca mai apoi să le foloseşti în lupte în arene special create.

Pokemon GO, cel mai nou trend în materie de jocuri pe mobil, lansat de Nintendo doar cu şase zile în urmă a creat o adevărată isterie în rândul tinerilor din SUA, Australia şi Noua Zeelandă.

În câteva zile, în America are aproape la fel de mulţi utilizatori zilnici ca "veteranul" Twitter.

Jucători din toată lumea se organizează în grupuri şi pleacă în căutarea personajelor devenite faimoase odată cu lansarea, de către Nintendo, acum 20 de ani, a francizei Pokemon. Milioane de oameni se plimbă prin oraşe cu ochii în aplicaţia deschisă pe smartphone în căutarea pokemonilor.

Numărul descărcărilor în aceste ţări unde a fost lansat jocul a depăşit toate aşteptările. În Statele Unite, la numai două zile de la lansare, 5% din dispozitivele cu sistemul de operare Android aveau deja instalat jocul, surclasând Tinder, acesta din urmă fiind prezent pe numai 2% din terminalele cu Android ale americanilor, potrivit gizmodo.com.

Mai mult, Pokemon GO este aproape să depăşească Twiter la numărul de utilizatori zilnici pe sistemul de operare Android. În condiţiile în care pe Twiter intră zilnic 3,5% dintre utilizatorii de Android (procent de utilizatori câştigaţi în aproape zece ani), Pokemon GO este instalat şi jucat zilnic de 3% dintre utilizatorii aceluiaşi sistem de operare.

În SUA, Jocul Pokemon GO este utilizat în medie 43 de minute pe zi, mai mult decât WhatsApp sau Instagram.

ÎN ROMÂNIA. Pokemon Go urmează să fie lansat şi în alte ţări, însă nu se ştie când va ajuge oficial şi în România. Cu toate acestea, utilizatorii români care l-au instalat din surse neoficiale au deja un grup de Facebook, numit Pokemon Go Romania, pe care fac schimb de trucuri şi informaţii.

Un joc care a devenit viral în mai puţin de o săptămână

Jocul s-a bucurat de foarte multă publicitate gratuită, deşi creatorii săi nu au investit prea mult în a-l promova. Pokemon GO s-a viralizat foarte repede pe reţelele de socializare, iar presa i-a acordat o atenţie sporită datorită succesului uriaş pe care l-a avut în rândul utilizatorilor de telefoane mobile. Mediul online a fost asaltat cu milioane de postări despre cel mai nou joc lansat de Nintendo, Pokemon Go.

Despre Pokemon GO

Pokemon GO, care combină franciza veche de 20 de ani cu realitatea augmentată, permite jucătorilor să se plimbe în vecinătăţi cunoscute în viaţa reală căutând în acelaşi timp personaje din jocul Pokemon, pe ecranele smartphone-urilor

Jocul e cu atât mai interesant cu cât locurile în care s-au descoperit deja pokemoni sunt dintre cele mai ciudate, cum ar fi băi, spitale sau cimitire. De departe cel mai interesant loc, un soldat a găsit un monstruleţ pe teatrul de operaţiuni din Irak, potrivit TheVerge.com.

Realitate augmentată (AR) este un live, un direct sau indirect, de vedere fizică, în lumea reală de mediu, ale cărei elemente sunt completate de către calculator, generate de intrări senzoriale, cum ar fi de sunet, video, grafice sau date GPS. Acesta este legat de un concept mai general numit realitate mediată, în care o vedere a realităţii este modificată (eventual, chiar sau diminuată, mai degrabă decât augmentată) de către un calculator. Ca rezultat, funcţiile tehnologiei de percepţia creşterii curentă a realităţii. Prin contrast, realitatea virtuală înlocuieşte lumea reală, cu una simulată. (potrivit Wikipedia.org)

VIDEO. Cum se joacă Pokemon GO

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus