Skip to main content

Seful News.ro, scuze publice pentru o eroare dintr-o ştire publicată de agenţia de presă

 
Cristi Dimitriu. Foto: Facebook
Cristi Dimitriu. Foto: Facebook

Cristi Dimitriu, directorul general al News.ro, îşi cere scuze public pentru o eroare apărută ieri într-o ştire publicată de agenţia de presă pe care o conduce.

Publicitate

"Vă scriu tuturor ca să vă cer scuze! În numele meu şi al colegilor mei responsabili din Agenţia de presă News.ro pentru ştirea de ieri seară în care l­-am confundat pe ortopedul Dumitru Iliescu, decorat de Preşedinţie, cu fostul şef al SPP Dumitru Iliescu", a scris Dimitriu în această seară pe pagina sa de Facebook.

Directorul News.ro a mai spus în mesajul său că a sunat şefi de instituţii de presă care au preluat ştirea cu scopul de a diminua efectele acesti greşeli.

"Scriu aceste rânduri acum pentru că până la această oră am sunat la şefi din instituţiile de presă care au preluat ştirea pentru a le cere scuze personal şi a-­i ruga să transmită în redacţii celor care au folosit acea ştire. Scriu şi pentru că poate sunt mulţi alţii care au văzut această ştire preluată şi cred că am o datorie faţă de încrederea pe care mi­-au acordat-­o personal şi agenţiei pe care o conduc."

De ce consideră Cristi Dimitriu că este important să-şi ceară scuze publice pentru o eroare dintr-o ştire publicată de agenţia de presă pe care o reprezintă:

"Îmi cer scuze şi pentru că ştiu, din cei peste 20 de ani de presă de agenţie, că o singură ştire greşită afectează sutele de ştiri bune pe care o agenţie de presă le dă într­-o zi. Scriu aceste rânduri şi pentru colegii mei care nu au avut nicio responsabilitate directă, dar care dau în fiecare zi ştiri asupra cărora nu planează nici cea mai mică îndoială. Scriu şi pentru că pe baza acestei ştiri au fost formulate critici la adresa Preşedinţiei şi iniţiatorilor decorării şi le prezint şi lor scuze."

Mesajul complet al lui Cristi Dimitriu, publicat pe Facebook:

"Vă scriu tuturor ca să vă cer scuze! În numele meu şi al colegilor mei responsabili din Agenţia de presă News.ro pentru ştirea de ieri seară în care l­-am confundat pe ortopedul Dumitru Iliescu, decorat de Preşedinţie, cu fostul şef al SPP Dumitru Iliescu.

Scriu aceste rânduri acum pentru că până la această oră am sunat la şefi din instituţiile de presă care au preluat ştirea pentru a le cere scuze personal şi a­-i ruga să transmită în redacţii celor care au folosit acea ştire. Scriu şi pentru că poate sunt mulţi alţii care au văzut această ştire preluată şi cred că am o datorie faţă de încrederea pe care mi­-au acordat­o personal şi agenţiei pe care o conduc.

Îmi cer scuze şi pentru că ştiu, din cei peste 20 de ani de presă de agenţie, că o singură ştire greşită afectează sutele de ştiri bune pe care o agenţie de presă le dă într-­o zi. Scriu aceste rânduri şi pentru colegii mei care nu au avut nicio responsabilitate directă, dar care dau în fiecare zi ştiri asupra cărora nu planează nici cea mai mică îndoială.

Scriu şi pentru că pe baza acestei ştiri au fost formulate critici la adresa Preşedinţiei şi iniţiatorilor decorării şi le prezint şi lor scuze.

Azi dimineaţă, imediat ce Guvernul, Preşedinţia şi fostul şef al SPP au răspuns şi au făcut precizări, le-am dat pe flux tuturor abonaţilor, atenţionându­i şi verbal pe unii că a fost vorba despre o confuzie.

Nu are rost să justific pe larg această confuzie şi modul în care o ştire are la un moment dat elementele pentru a fi adevărată, dar nu şi confirmări oficiale, greu de obţinut în anumite condiţii, în lipsa precizărilor din actele instituţiilor, însă vă asigur că împreună cu colegii mei responsabili am analizat în amănunt toată situaţia şi am luat măsuri pentru viitor.

Unii dintre ziariştii care lucrează cu informaţii contratimp poate vor înţelege, aţii poate nu, dar şi lor, precum şi celor mai puţin iniţiaţi, am simţit nevoia să le fac aceste precizări. Mai ales în ziua de azi, când presa română e plină de manipulări şi ştiri intenţionat realizate incorect.

O greşeală neintenţionată nu are cum să schimbe omul şi principiile lui. Cu atât mai mult oamenii unei agenţii de presă care şi-­au făcut din corectitudine un mod de viaţă şi care ştiu de mulţi ani ce înseamnă credibilitatea."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • danieidiot danieidiot
    @Dani
    care e legatura cu mediafaxu muribund? macar aia au avut decenta sa nu dea stirea cu iliescu daca nu au putut s-o confirme
  • Dani Dani
    La ce gherle da mediafaxu muribund in ultima vreme, asta e pistol cu apa. Au ajuns sa dea pe surse stiri care NU EXISTA si, culmea, in virtutea inertiei, sunt inca preluati de media. Nicaieri, nicio erata, nimic. Asa ca, scutiti-ma cu criticile la adresa news.ro
  • vasile vasile
    news.ro vinde stiri copiate de la cei care le ofera gratis. s-a intamplat de curand cu o stire furata din brasov.
  • ioana ioana
    Nu orice stire se verifica din trei surse! Cine a scris asta, nu are legatura cu domeniul presei.
  • Dan Patru Dan Patru
    Penibil :))
  • geo geo
    O știre se verifică din trei surse.
    Dacă Cristi Dimitriu nu știe asta.
    Dacă deontologie nu este, nimic nu este.

Trimite un comentariu

sus