Skip to main content

Seful News.ro, scuze publice pentru o eroare dintr-o știre publicată de agenția de presă

 
Seful News.ro, scuze publice pentru o eroare dintr-o știre publicată de agenția de presă
Cristi Dimitriu. Foto: Facebook

Cristi Dimitriu, directorul general al News.ro, își cere scuze public pentru o eroare apărută ieri într-o știre publicată de agenția de presă pe care o conduce.

"Vă scriu tuturor ca să vă cer scuze! În numele meu și al colegilor mei responsabili din Agenția de presă News.ro pentru știrea de ieri seară în care l­-am confundat pe ortopedul Dumitru Iliescu, decorat de Președinție, cu fostul șef al SPP Dumitru Iliescu", a scris Dimitriu în această seară pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

Directorul News.ro a mai spus în mesajul său că a sunat șefi de instituții de presă care au preluat știrea cu scopul de a diminua efectele acesti greșeli. 

"Scriu aceste rânduri acum pentru că până la această oră am sunat la șefi din instituțiile de presă care au preluat știrea pentru a le cere scuze personal și a-­i ruga să transmită în redacții celor care au folosit acea știre. Scriu și pentru că poate sunt mulți alții care au văzut această știre preluată și cred că am o datorie față de încrederea pe care mi­-au acordat-­o personal și agenției pe care o conduc."

De ce consideră Cristi Dimitriu că este important să-și ceară scuze publice pentru o eroare dintr-o știre publicată de agenția de presă pe care o reprezintă:

"Îmi cer scuze și pentru că știu, din cei peste 20 de ani de presă de agenție, că o singură știre greșită afectează sutele de știri bune pe care o agenție de presă le dă într­-o zi. Scriu aceste rânduri și pentru colegii mei care nu au avut nicio responsabilitate directă, dar care dau în fiecare zi știri asupra cărora nu planează nici cea mai mică îndoială. Scriu și pentru că pe baza acestei știri au fost formulate critici la adresa Președinției și inițiatorilor decorării și le prezint și lor scuze."

Mesajul complet al lui Cristi Dimitriu, publicat pe Facebook:

"Vă scriu tuturor ca să vă cer scuze! În numele meu și al colegilor mei responsabili din Agenția de presă News.ro pentru știrea de ieri seară în care l­-am confundat pe ortopedul Dumitru Iliescu, decorat de Președinție, cu fostul șef al SPP Dumitru Iliescu.

Scriu aceste rânduri acum pentru că până la această oră am sunat la șefi din instituțiile de presă care au preluat știrea pentru a le cere scuze personal și a­-i ruga să transmită în redacții celor care au folosit acea știre. Scriu și pentru că poate sunt mulți alții care au văzut această știre preluată și cred că am o datorie față de încrederea pe care mi­-au acordat­o personal și agenției pe care o conduc.

Îmi cer scuze și pentru că știu, din cei peste 20 de ani de presă de agenție, că o singură știre greșită afectează sutele de știri bune pe care o agenție de presă le dă într-­o zi. Scriu aceste rânduri și pentru colegii mei care nu au avut nicio responsabilitate directă, dar care dau în fiecare zi știri asupra cărora nu planează nici cea mai mică îndoială.

Scriu și pentru că pe baza acestei știri au fost formulate critici la adresa Președinției și inițiatorilor decorării și le prezint și lor scuze.

Azi dimineață, imediat ce Guvernul, Președinția și fostul șef al SPP au răspuns și au făcut precizări, le-am dat pe flux tuturor abonaților, atenționându­i și verbal pe unii că a fost vorba despre o confuzie.

Nu are rost să justific pe larg această confuzie și modul în care o știre are la un moment dat elementele pentru a fi adevărată, dar nu și confirmări oficiale, greu de obținut în anumite condiții, în lipsa precizărilor din actele instituțiilor, însă vă asigur că împreună cu colegii mei responsabili am analizat în amănunt toată situația și am luat măsuri pentru viitor.

Unii dintre ziariștii care lucrează cu informații contratimp poate vor înțelege, ații poate nu, dar și lor, precum și celor mai puțin inițiați, am simțit nevoia să le fac aceste precizări. Mai ales în ziua de azi, când presa română e plină de manipulări și știri intenționat realizate incorect.

O greșeală neintenționată nu are cum să schimbe omul și principiile lui. Cu atât mai mult oamenii unei agenții de presă care și-­au făcut din corectitudine un mod de viață și care știu de mulți ani ce înseamnă credibilitatea."

 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • @Dani
    care e legatura cu mediafaxu muribund? macar aia au avut decenta sa nu dea stirea cu iliescu daca nu au putut s-o confirme
  • La ce gherle da mediafaxu muribund in ultima vreme, asta e pistol cu apa. Au ajuns sa dea pe surse stiri care NU EXISTA si, culmea, in virtutea inertiei, sunt inca preluati de media. Nicaieri, nicio erata, nimic. Asa ca, scutiti-ma cu criticile la adresa news.ro
  • news.ro vinde stiri copiate de la cei care le ofera gratis. s-a intamplat de curand cu o stire furata din brasov.
  • O știre se verifică din trei surse.
    Dacă Cristi Dimitriu nu știe asta.
    Dacă deontologie nu este, nimic nu este.

Trimite un comentariu