Skip to main content

Ce a declarat Liviu Mihaiu în faţa procurorilor DNA, în dosarul Olteanu - Sorin Ovidiu Vîntu

 
Liviu Mihaiu - Sursa foto: Romania TV
Liviu Mihaiu - Sursa foto: Romania TV

„Vîntu discutase cu factorul politic numirea mea, dar atunci nu mi-am dat seama ce implică acest lucru", le-a spus Liviu Mihaiu procurorilor DNA în dosarul în care Bogdan Olteanu, fost şef al Camerei Deputaţilor, este urmărit penal, potrivit Adevărul.ro, care citează din încheierea Curţii Supreme prin care Olteanu a fost arestat la domiciliu.

Publicitate

Reamintim că numele lui Liviu Mihaiu, unul dintre fondatorii Radio Guerrilla, apare în dosarul în care Olteanu este urmărit penal pentru trafic de influenţă. Olteanu ar fi primit mită de un milion de euro, de la Sorin Ovidiu Vîntu, pentru numirea, în 2008, a lui Mihaiu în funcţia de Guvernator al Deltei Dunării.

Liviu Mihaiu, care a fost audiat la DNA, le-a spus procurorilor că "nu a fost mulţumit de acest aranjament din punct de vedere financiar, respectiv de pierderea funcţiilor pe care le avea el atunci, cea mai importantă fiind cea de director editorial la Radio Guerrilla, care presupunea un salariu mai mare decât cel de guvernator al Deltei Dunării."

„Martorul Mihaiu Liviu a arătat că a fost întrebat de Vîntu dacă vrea să ocupe postul de guvernator al Deltei Dunării. Întrucât Mihaiu Liviu a fost de acord, Vîntu i-a spus că va aranja acest lucru. Ulterior, Mihaiu Liviu a fost chemat la Guvern, unde premierul Tăriceanu i-a spus că va fi numit guvernator.”, se arată în motivarea deciziei prin care judecătorii au decis ca Bogdan Olteanu să stea în arest la domiciliu.

Mihaiu: „Vîntu discutase cu factorul politic numirea mea, dar atunci nu mi-am dat seama ce implica acest lucru”. Ulterior, Mihaiu Liviu a aflat că Vîntu a dat bani pentru această numire, mai scrie Adevărul.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • MariusONC MariusONC
    Liviu Mihaiu nu este personajul care îl susținea pe Nicuşor Dan în campania electorală? Oameni cinstiți, mă, ce să mai
  • livia pila livia pila
    Sper ca din toamna nu il vom mai vedea pe ecranele TVR pe acest individ de slaba calitate. Doamna Irina Radu, inca pedege, se-aude?

Trimite un comentariu

sus