Skip to main content

Grigore Cartianu şi Răzvan Orăşanu, comentatori la România liberă

 
Grigore Cartianu şi Răzvan Orăşanu, comentatori la România liberă

Comentatori noi la România liberă. Grigore Cartianu s-a alăturat echipei şi va fi publicist-comentator, iar economistul Răzvan Orăşanu a fost cooptat ca editorialist.

Publicitate

Amândoi vor scrie câte un comentariu pe săptămână, dar şi analize punctuale pe diverse teme.

Schimbările vin după ce conducerea a fost preluată, în luna iunie, de jurnalistul Sabin Orcan, şi după cooptarea în echipă, ca senior editori, a jurnaliştilor Cătălin Prisăcariu şi Mihai Duţă, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Grigore Cartianu (47 de ani) este jurnalist din 1991. A debutat ca reporter la săptămânalul Expres Magazin. A lucrat apoi la Evenimentul zilei şi la ProSport. A fost la conducerea editorială (redactor-şef sau redactor-şef adjunct) la publicaţii precum Jurnalul Naţional (2002-2004), Evenimentul Zilei (2004-2008) şi Adevărul (2008-2012). De patru ani, realizează o emisiune zilnică la Naşul TV. A publicat opt cărţi, cele mai cunoscute fiind cele despre căderea dictaturii comuniste şi evenimentele din decembrie ’89. A scris scenariul filmului “Moartea Ceauşeştilor. Trei zile până la Crăciun”, regizat de Radu Gabrea.

Răzvan Orăşanu (34 de ani) este economist şi director executiv al Institutului de Studii Populare. A studiat în Marea Britanie, fiind licenţiat al London School of Economics şi bursier la la Harvard University. A fost consilier de stat al primului ministru începând din 2005, iar în 2006, la 24 de ani, a fost numit preşedinte al AVAS (Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului). Ulterior, a fost director de cabinet al Preşedintelui Consiliului Concurenţei şi consultant local pentru Banca Mondială. A scris numeroase articole în domeniul economic şi al politicilor publice, pentru Ziarul Financiar, Capital, Evenimentul Zilei şi platforma Contributors.ro.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus