Skip to main content

Facebook testează reclama video în interiorul funcţiei live streaming

 
Facebook testează reclama video în interiorul funcţiei live streaming

Facebook a început primele testele pentru implementarea spoturilor publicitare în interiorul transmisiunilor live (mid-roll video ads) de pe reţeaua de socializare, potrivit adage.com.

Publicitate

Reţeaua de social media a fost întotdeauna reticentă în a plasa reclame înaintea clipurilor de pe platformă, Adage notând faptul că Mark Zuckerberg s-a opus ferm în acest sens, fiind de părere că această poziţionare a reclamelor strică experienţa vizuală.

Se pare însă că CEO-ul de la Facebook este mai permisiv în ceea ce priveşte plasarea acestora în interiorul clipurilor live. Facebook a început încă de luna trecută notificarea publicitarilor cu privire la faptul că reclamele acestora ar putea fi plasate şi în interiorul intervenţiilor live de pe platformă.

Spoturile publicitare, care vor avea până în 15 secunde, nu vor putea cumula mai mult de cinci minute din transmisiunea live. Acestea vor putea fi selectate şi chiar oprite în condiţiile în care intervenţia live conţine subiecte sensibile.

Transmisiunile live au devenit un teren de bătălie pentru platformele social media. Acestea se concentrează să ţină pasul cu televiziunea pentru a deturna publicitarii şi mai mult către domeniul de video digital, mai scrie publicaţia adage.com.

În perioada de teste, compania Facebook i-a plătit pe unii publisheri sau celebrităţi ale mediului online pentru a realiza transmisiuni video în care să poată introduce reclame video.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Florin Carnat Florin Carnat
    Transmiunile in direct se fac pe Youtube de multi ani. Ele includ chat, nu necesita flash sau autentificare. Pe Youtube gasiti in direct emisiunile AJE sau France 24. Nimic din astea nu e pe acebook. Sa lauzi facebook pentru ca mai baga si reclama e semn de ignranta sau reclama mascata.

Trimite un comentariu

sus