Skip to main content

NBC a încercat să schimbe ordinea de intrare a ţărilor la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2016

 
NBC a încercat să schimbe ordinea de intrare a ţărilor la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2016

Reţeaua americană de televiziune NBC a încercat să schimbe ordinea de intrare a naţiunilor la parada de la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Rio. Motivul? Pentru a-şi ţine audienţa până la finalul festivitatii, postul a vrut să facă în aşa fel încât sportivii americani să defileze la finalul evenimentului şi nu în prima parte aşa cum este prevăzut.

Publicitate

Care a fost stratagema? NBC a propus schimbarea limbii în care se va vorbi la festivitatea de început a Olimpiadei, din portugheză în engleză, scrie Adage.com. Acest lucru ar fi dus ca echipa Statelor Unite să nu intre undeva la mijloc, unde este acum, la litera E (Estados Unidos), ci chiar aproape de final, după denumirea în limba engleză a SUA (United States).

Naţiunile participante la Jocurile Olimpice intră în ordine alfabetică în arenă, potrivit regulilor de organizare a festivităţii de deschidere a evenimentului sportiv.

Încercarea celor de la NBC nu a avut succes, organizatorii Jocurilor Olimpice de la Rio nu au acceptat solicitarea televiziunii americane.

NBC a cumpărat drepturile de difuzare a Jocurilor Olimpice de la Rio pentru suma de 1,2 miliarde de dolari.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus