Skip to main content

CNA a prelungit licenţele pentru Itsy Bitsy Năvodari şi Satu Mare

 
radio
radio

Consiliul Naţional al Audiovizualului a prelungit cu nouă ani licenţele pentru staţiile locale ale Itsy Bitsy din Năvodari şi Satu Mare. Cele două licenţe de radio au fost prelungite cu votul unanim al membrilor prezenţi astăzi la şedinţa CNA (Florin Gabrea, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu).

Publicitate

În faţa Consiliului pentru a susţine proiectul Itsy Bitsy a venit Nadia Tătaru, acţionarul majoritar al On air Studio, societatea care operează licenţele Itsy Bitsy.

Membrii forului au constatat că între procentele din structura de programe declarate la CNA în octombrie 2014 şi monitorizarea realizată de inspectorul Consiliului este o diferenţă substanţială, fapt ce a dus la o serie de discuţii şi chiar o propunere de somaţie, care însă n-a trecut la vot.

Gabriel Tufeanu a fost cel care a propus sancţionarea postului Itsy Bitsy cu somaţie publică din cauza diferenţelor dintre procentele declarate şi cele care au reieşit în urma monitorizării. Monica Gubernat şi Radu Herjeu au fost ceilalţi doi care au votat "pentru" somaţie, iar ceilalţi şase membri au fost "împotrivă"

De unde au pornit discuţiile?

  • 40% producţie proprie - procent aprobat în octombrie 2014 / 9,68% monitorizat în august 2016 (20-26 august)
  • 60% producţii audiovizuale ale altor producători - aprobat/ 90,32% monitorizat în august 2016
  • 10% programe educative - procent aprobat în octombrie 2014 / 2,36% moniorizat în august 2016

Staţiile din Năvodari şi Satu Mare preiau în totalitate emisia postului Itsy Bitsy din Bucureşti. Licenţa pentru staţia din Năvodari urma să expire pe 26 septembrie, iar cea din Satu Mare pe 1 octombrie.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, fragmente din discuţiile purtate de Nadia Tătaru cu membrii CNA:

Nadia Tătaru, director general Itsy Bitsy:

Este o lună din august, noi chiar respectăm procentele astea. Mi-aş dori să avem o întâlnire. Cum de a ieşit un procent de 2,6% la emisiunile educative în condiţiile în care noi realizăm programe educative de dimineaţă până seara? Aş vrea să înţeleg şi eu cum gândiţi şi realizaţi aceste rapoarte. Satu Mare şi Năvodari sunt două licenţe importante pentru noi, sunt primele noastre licente cu care ne-am auzit în ţară, dorim să emitem în continuare în aceste două oraşe valoroase pentru noi.

Florin Gabrea, membru CNA: Între cifrele oferite de dvs. si ceea ce s-a constatat sunt diferenţe foarte mari. Care sunt criteriile? Pe mine m-a mirat foarte tare de la 40 % la 9% este o diferenţă foarte mare.

Nadia Tătaru:

Pentru mine este prima oară când mă confrunt cu aşa ceva. Monitorizarea a fost făcută pe luna august, o lună de concedii. Eu cred ca este un ghinion. (...)

Sunt curioasă ce criterii au fost folosite în monitorizare. Pe timp de vară am avut o emisiune cu jocuri educative, eu mă intreb daca acea emisiune este incadrata la divertisment sau la educatie, eu cred ca este si una si alta. Eu chiar as vrea sa am o audientă cu persoanele in masura. E prima data cand aud chestia asta. (...) Acolo a fost o perioada de concediu, educatia nu cred ca a fost mai putina.


Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus