Skip to main content

CNA a prelungit licențele pentru Itsy Bitsy Năvodari și Satu Mare

 
CNA a prelungit licențele pentru Itsy Bitsy Năvodari și Satu Mare
radio

Consiliul Național al Audiovizualului a prelungit cu nouă ani licențele pentru stațiile locale ale Itsy Bitsy din Năvodari și Satu Mare. Cele două licențe de radio au fost prelungite cu votul unanim al membrilor prezenți astăzi la ședința CNA (Florin Gabrea, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu și Răsvan Popescu). 

În fața Consiliului pentru a susține proiectul Itsy Bitsy a venit Nadia Tătaru, acționarul majoritar al On air Studio, societatea care operează licențele Itsy Bitsy. 

Publicitate

Membrii forului au constatat că între procentele din structura de programe declarate la CNA în octombrie 2014 și monitorizarea realizată de inspectorul Consiliului este o diferență substanțială, fapt ce a dus la o serie de discuții și chiar o propunere de somație, care însă n-a trecut la vot. 

Gabriel Tufeanu a fost cel care a propus sancționarea postului Itsy Bitsy cu somație publică din cauza diferențelor dintre procentele declarate și cele care au reieșit în urma monitorizării. Monica Gubernat și Radu Herjeu au fost ceilalți doi care au votat "pentru" somație, iar ceilalți șase membri au fost "împotrivă"

De unde au pornit discuțiile?

  • 40% producție proprie - procent aprobat în octombrie 2014 / 9,68% monitorizat în august 2016 (20-26 august)
  • 60% producții audiovizuale ale altor producători - aprobat/ 90,32% monitorizat în august 2016
  • 10% programe educative - procent aprobat în octombrie 2014 / 2,36% moniorizat în august 2016

Stațiile din Năvodari și Satu Mare preiau în totalitate emisia postului Itsy Bitsy din București. Licența pentru stația din Năvodari urma să expire pe 26 septembrie, iar cea din Satu Mare pe 1 octombrie. 

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, fragmente din discuțiile purtate de Nadia Tătaru cu membrii CNA:

Nadia Tătaru, director general Itsy Bitsy:

Este o lună din august, noi chiar respectăm procentele astea. Mi-aș dori să avem o întâlnire. Cum de a ieșit un procent de 2,6% la emisiunile educative în condițiile în care noi realizăm programe educative de dimineață până seara? Aș vrea să înțeleg și eu cum gândiți și realizați aceste rapoarte. Satu Mare și Năvodari sunt două licențe importante pentru noi, sunt primele noastre licente cu care ne-am auzit în țară, dorim să emitem în continuare în aceste două orașe valoroase pentru noi.

Florin Gabrea, membru CNA: Între cifrele oferite de dvs. si ceea ce s-a constatat sunt diferențe foarte mari. Care sunt criteriile? Pe mine m-a mirat foarte tare de la 40 % la 9% este o diferență foarte mare. 

Nadia Tătaru:

Pentru mine este prima oară când mă confrunt cu așa ceva. Monitorizarea a fost făcută pe luna august, o lună de concedii. Eu cred ca este un ghinion. (...)

Sunt curioasă ce criterii au fost folosite în monitorizare. Pe timp de vară am avut o emisiune cu jocuri educative, eu mă intreb daca acea emisiune este incadrata la divertisment sau la educatie, eu cred ca este si una si alta. Eu chiar as vrea sa am o audientă cu persoanele in masura. E prima data cand aud chestia asta. (...) Acolo a fost o perioada de concediu, educatia nu cred ca a fost mai putina.


 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu