Skip to main content

Doi membri CNA iau în calcul un loc în Parlament. Cine intră în cursa alegerilor

 
Doi membri CNA iau în calcul un loc în Parlament. Cine intră în cursa alegerilor

Doi membri ai Consiliului Național al Audiovizualului iau în calcul o candidatură la alegerile parlamentare din această toamnă. Este vorba despre Valentin Jucan și Lorand Turos, potrivit informațiilor Paginademedia.ro.

Publicitate

Valentin Jucan are propuneri din partea a două partide pentru a le reprezenta în Camera Deputaților. Lorand Turoș și-a depus dosarul pentru a candida din partea UDMR, dar alegerile interne din partid vor decide dacă actualul membru CNA intră sau nu în cursa electorală pentru Parlament.

Ambii membri CNA au confirmat informațiile pentru paginademedia.ro: 

Lorand Turos, pentru Paginademedia.ro:

„Eu mi-am depus dosarul de candidat pentru UDMR. Urmează alegeri interne, în județul Satu Mare. Pe 22 septembrie vor fi alegerile interne, după aceea vedem. În momentul de față nu sunt în UDMR, dar dacă se întâmplă, atunci, bineînțeles, înainte de campania electorală, renunț la această funcție în CNA și candidez”.

Valentin Jucan a declarat, la rândul său, că a primit propuneri din partea a două partide pentru a candida la Camera Deputaților.

„Sunt interesat să candidez pentru că doresc să duc proiectul de reformare al CNA mai departe și cred că din Parlament o pot face cel mai bine pentru că, aici în CNA, oricum am extins limitele mandatului mai mult decat a făcut-o oricine aici și este nevoie ca implicarea sa fie directă din parlament. Este mai bine ca proiectele sa fie propuse și discutate din Parlament, nu lansate în spațiul public”, a spus el pentru Paginademedia.ro.

Jucan, pentru Paginademedia.ro:

„Evident că în momentul în care voi vedea soluția cea mai serioasă o voi analiza și voi candida în consecință. În 2-3 saptamani maximum voi ști asta. În 12 octombrie este data limită până când pot fi depuse listele finale cu candidaturi din partea partidelor politice, deci mai sunt 29 de zile.

Dacă voi candida, trebui să stabilesc un calendar, în sensul că trebuie să anunt supleantul să fie pregătit, va trebui să primesc derogare de la partid pentru vechime. Dupa ce voi primi acea derogare, voi demisiona, tocmai pentru a nu fi nici măcar o zi în incompatibilitate, și îmi voi depune candidatura.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu