Skip to main content

Gazeta a lansat proiectul Jurnalisport cu finanţare de la Google. Cititorii pot deveni redactori de ştiri

 
Gazeta a lansat proiectul Jurnalisport cu finanţare de la Google. Cititorii pot deveni redactori de ştiri

GSP a lansat Jurnalisport, un proiect prin care cititorii publicaţiei pot deveni, la rândul lor, redactori. Acesta a fost lansat cu ajutorul unui finanţări pe care publicaţia a primit-o de la Google (parte a proiectului Digital News Initiative).

Publicitate

Cătălin Ţepelin, digital manager GSP şi coodonator al proiectului Jurnalisport: „Ideea noastră este aceea de a extinde virtual redacţia cu ajutorul unei platforme unde cititorii pasionaţi ai Gazetei Sporturilor să experimenteze taskurile unor jurnalişti adevăraţi şi să scrie ştiri, ghidaţi de editorii noştri. Practic, vom externaliza o parte a tradiţionalelor şedinţe de sumar, implicându-ne cititorii în acoperirea anumitor subiecte, într-o platformă interactivă.”

Câteva exemple de articole scrise de cititori, în continuare:

Articolele publicate de cititorii gazetei pot primi sume de până la 600 de lei (detalii, AICI).

CUM FUNCŢIONEAZĂ?

În fiecare zi, editorii GSP vor propune o listă cu subiecte pentru ştiri ce pot fi scrise de userii GSP. Lista va fi disonibilă pe Jurnalisport.ro şi pe GSP.ro.

Cititorii GSP interesaţi de subiectele respective sau de jurnalism în general vor avea la dispoziţie un anumit timp pentru a se documenta din surse deschise şi pentru a concepe articolele propriu-zise.

Ştirile vor intra apoi în sistemul de confirmare şi validare specific unei organizaţii clasice de media. Regulile ce trebuie respectate la scrierea articolelor în platforma Jurnalisport pot fi consultate AICI.

Articolele care vor respecta nevoile şi exigenţele redacţiei vor fi publicate pe GSP.ro, purtând semnătura autorilor lor din Jurnalisport.

Implicarea în proiectul Jurnalisport vă poate aduce nu doar experienţă, mândrie şi un bun antrenament jurnalistic, ci şi posibilitatea de a câştiga bani. În fiecare lună, GSP îi va recompensa pe cei mai performanţi useri Jurnalisport. Detalii despre recompense – AICI.

Proiectul “Digital News Innitiative” iniţiat de Google va furniza publisherilor din Europa o finanţare totală de 150 de milioane de euro în 3 ani.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    Cauta si astia prosti ca sa le scrie moaca.

Trimite un comentariu

sus