Skip to main content

“Regizori” pe Facebook. Numărul de clipuri video făcute şi postate pe paginile româneşti a crescut în ultimele luni

 
“Regizori” pe Facebook. Numărul de clipuri video făcute şi postate pe paginile româneşti a crescut în ultimele luni

ANALIZĂ. Conţinutul video propriu postat de români pe Facebook câştigă teren. În acest an, proporţia clipurilor originale a crescut, potrivit unei analize Facebrands.

Publicitate

La începutul acestui an, din clipurile postate pe paginile româneşti de pe Facebook, doar un sfert erau materiale originale. În lunile de vară, peste o treime din filmuleţele puse pe conturile româneşti a fost dată de conţinutul video propriu.

NOTĂ IMPORTANTĂ. Analiza Facebrands se referă doar la paginile româneşti de Facebook şi nu acoperă profilurile personale ale utilizatorilor.

Cine postează cel mai mult: sănătatea, îngrijirea personală şi sportul

Cel mai mult conţinut original este postat pe paginile româneşti de sănătate şi de îngrijire personală. Urmează, în top, sportul şi paginile blogurilor.

Categoriile de pagini Facebook româneşti cu cele mai multe clipuri video proprii in 2016:

- Sănătate & îngrjijire personală – 5.982 clipuri video proprii
- Sport – 5.901 clipuri video proprii
- Bloguri – 5.826 clipuri video proprii
- Ştiri de business – 5.548 clipuri video proprii
- Afaceri locale – 5.547 clipuri video proprii

Cine stă cel mai bine la proporţia de conţinut video propriu? Cea mai mare pondere o deţin celebrităţile: aproape 70% din clipurile postate pe paginile lor sunt conţinut vide original. Urmează instituţiile de stat şi paginile imobiliare.

Categoriile de pagini Facebook româneşti cu cea mai mare pondere de clipuri video proprii in 2016 din total conţinut video publicat:

- Celebrităţi - 66,67%
- Instituţii de stat - 58,68%
- Imobiliare - 56%
- Mâncare şi Băutură - 55,78%
- Restaurante - 55,57%

Evoluţia, în cifre

În luna ianuarie, conţinutul video propriu postat pe paginile româneşti de Facebook reprezenta 24.43% din totalul clipurilor. Restul erau materiale share-uite de pe alte conturi sau preluate de pe platforme gen YouTube sau Vimeo.

În lunile iunie-august, ponderea clipurilor video originale a crescut până la un vârf de aproape 35% în luna iunie.

De altfel, a crescut şi numărul total de clipuri postate pe paginile româneşti. În total, sunt peste 1,5 milioane de materiale video. Numai anul trecut au fost postate peste jumătate de milion de filmuleţe.


Concomitent, procentul materialelor video preluate de pe alte pagini sau profiluri de Facebook a scăzut de la 44.95% în luna ianuarie, la un minim de 41.23% înregistrat în luna August.

De asemenea, procentul clipurilor video preluate de pe site-uri sau platformele de video sharing a scăzut în luna august la 25%, în luna ianuarie a acestui an procentul fiind de 30.62%.

Conform aceleiaşi analize Facebrands PRO, cea mai utilizată platformă separată de conţinut video preluat pe Facebook este Youtube, cu 90,12% din totalul clipurilor preluate de pe platforme video pe paginile româneşti de Facebook.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus