Skip to main content

RESTRICȚIE: Ziariștii pot intra în Radio doar cu aprobarea directorului, dată cu cel puțin o zi înainte

 
RESTRICȚIE: Ziariștii pot intra în Radio doar cu aprobarea directorului, dată cu cel puțin o zi înainte

DOCUMENT. O circulară trimisă în Radio România de conducerea instituției precizează că ziariștii din afara instituției nu au voie să intre în clădire decât cu acordul președintelui Ovidiu Miculescu, obținut cu cel puțin 24 de ore înainte.

Publicitate

Documentul a fost publicat de jurnalistul Cătălin Tolontan și precizează că:

"Reprezentanții mass-media, alții decât cei aparținând Societății Române de Radiodifuziune, au acces în instituție prin întocmirea unui tabel de acces în SRR, doar cu aprobarea Președintelui Director General obținută cu cel puțin 24 de ore înainte de începerea evenimentului la care urmează să ia parte"

"Serviciul public de radio se dezvăluie în toată statura sa de instituție menținută într-o stare gotică la 27 de ani de la Revoluția din 1989", scrie Cătălin Tolontan. "E o restricție care nu e valabilă la nicio instituție publică din România", notează jurnalistul.

Contextul:

"Vineri, 23 septembrie 2016, cîțiva jurnaliști au intrat în clădirea Radio România. Ei au asistat și au scris despre cercetările disciplinare ale conducerii radioului public la adresa propriilor ziariști.

"Relatările din Gazeta Sporturilor, Hotnews, Paginademedia.ro și Epoch Times l-au supărat atît de tare pe președintele-director general al SRR, Ovidiu Miculescu, încît el a solicitat departamentului de resurse umane să trimită o circulară în instituție", scrie Tolontan.

Tolontan:

Dacă mîine dimineață la Radio România are loc un protest al angajaților, presa poate intra ca să relateze abia poimîine pe la prînz, asta dacă directorul general Ovidiu Miculescu e de găsit și vrea să dea aprobarea.

Nici la Palatul Parlamentului, nici la Guvern, nici la Cotroceni, nici la Înalta Curte de Justiție nu trebuie să anunți cu 24 de ore înainte și să obții aprobarea obligatorie a șefului instituției!

Documentul publicat de Cătălin Tolontan. Sursa: Tolo.ro

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Omul Securității, omul lui Ceaușescu, omul lui Năstase, omul lui Ponta acest Miculescu. Bravo, Radio Romania, bravo Parlament. Cu irina Radu si cu Miculescu la TVR e sfirșitul media electronice publice din România. Dumnezeu să le ierte și să le odihnească! Pe Radu și pe Miculescu, ba!
  • Radio Romania organizează mare festival...RadiRo - orchestre simfonice...habar n-am ce de public meloman e pe acolo...si cam fiecare declaratie a oaspetilor de afara difuzata pe post apreciaza organizarea foarte buna, il felicita pe președintelui Ovidiu Miculescu...

Trimite un comentariu