Skip to main content

SHARED & LIKED NEWS. Scandalul tezei de doctorat a şefei DNA a trezit interesul internauţilor

 
SHARED & LIKED NEWS. Scandalul tezei de doctorat a şefei DNA a trezit interesul internauţilor

Acuzaţiile de plagiat aduse tezei de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi au făcut valuri pe reţelele sociale. Articolele care au tratat subiectul au adunat mii de like-uri şi share-uri pe Facebook.

Publicitate

Articolul publicat ieri pe platforma de ştiri Ziare.com cu titlul „Plagiate.ro: Confirmam plagiatul procuroarei Laura Codruta Kovesi” a adunat aproape 3000 de like-uri şi share-uri în Socialmedia.

Extras din material:

„Asociatia Grupul pentru Reforma si Alternativa Universitara (GRAUR), prin plagiate.ro, a transmis printr-un comunicat ca ei considera ca teza de doctorat a lui Kovesi este plagiat.

Anuntul vine dupa autodenuntul lui Sebastian Ghita, care a sustinut, marti, la Parchetul general, ca a participat la "masluirea" raportului tehnic de expertiza prin care s-a stabilit, in 2012, ca procurorul sef al DNA, nu a plagiat in teza de doctorat.

In calitate de depozitar si constructor al Indexului Operelor plagiate in Romania, in calitate de prima institutie a societatii civile specializate si calificate in identificarea si publicarea operelor plagiate, confirmam ca la sesizarea presei am realizat documentarea si constatarea faptica a suspiciunii de plagiat multiplu realizat in lucrarea 'Combaterea crimei organizate prin dispozitii de drept penal'", a Laurei Codruta Kovesi, se arata intr-un comunicat de presa postat pe plagiate.ro.”

În top cinci cele mai distribuite şi apreciate articole publicate ieri pe site-urile de ştiri se regăseşte încă un articol publicat pe Ziare.com, două de pe site-ul Românialiberă.ro şi unul de pe Hotnews.ro.

O menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri

1. Ziare.com, “Plagiate.ro: Confirmam plagiatul procuroarei Laura Codruta Kovesi”,

- 2863 shareuri şi like-uri pe facebook;

2. Romanialibera.ro, “Kovesi a citat în doctorat articolele publicate cu numele de fată. Conducătorul doctoratului: Cei care au citit lucrarea au spus: Kovesi a plagiat pe Lascu. Laura Kovesi este Laura Lascu!”, de Roxana Petre

- 2530 shareuri şi like-uri pe facebook;

3. Hotnews.ro, “Reforma pe piata muncii: Guvernul a aprobat prime de 12.500 lei pentru cei care isi schimba domiciliul ca sa se angajeze si de 500 de lei pentru somerii care se angajeaza”, de C.P.

- 2120 shareuri şi like-uri pe facebook;

4. Romanialibera.ro, “Sebastian Ghiţă devine şi mai agresiv. Acum o vizează pe Codruţa Kovesi. Deputatul, încolţit în patru dosare, s-a dus să facă autodenunţ la Parchetul General împotriva şefei DNA. Iohannis: E doar un scandal media”, de Ondine Gherguţ

- 2090 shareuri şi like-uri pe facebook;

5. Digi24.ro, “România, prima după Siria în topul migraţiei

- 1654 shareuri şi like-uri pe facebook.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus