Skip to main content

Reportaje şi materiale despre Colectiv, pe posturile TV în această săptămână

 
tragedie Colectiv
tragedie Colectiv

Reportaje şi documentare despre Colectiv, în programul principalelor televiziuni în această săptămână.

Publicitate

ProTV, Digi24, Antena 1 şi Antena 3 au pregătit materiale despre incendiul de la club Colectiv, la împlinirea unui an de la tragicul eveniment.

Ce vor difuza principalele televiziuni despre Colectiv în această săptămână:

ProTV, mini-reportaje zilnice şi un material pe larg în emisiunea România te iubesc! de duminică.

ProTV va difuza, în fiecare seară, începând de astăzi, în cadrul jurnalului de la ora 19.00, o serie de reportaje realizate de echipa Ştirilor ProTV, despre noaptea tragediei de la club Colectiv.

Materialele, realizate de jurnaliştii Alex Dima şi Alexandra Tănăsescu, vor reda despre situaţia actuală a victimelor care au scăpat cu viaţă, cum li s-au schimbat vieţile dar şi declaraţii ale autorităţilor.

Duminică, la împlinirea unui an de la accidentul din Colectiv, ProTV va difuza un reportaj pe larg, în cadrul emisiunii România te iubesc!.

Alex Dima:

„Materialul va fi despre ce s-a întâmplat în acea noapte şi despre câte am înţeles şi cât de pregătiţi suntem acum. De fapt cât de nepregătiţi suntem.

Există furie, revoltă, indignare, dar şi îndemnul că nu trebuie să-i uităm nici pe cei care au plecat dintre noi, nici pe cei care au rămas, pentru că au nevoie de ajutor. Şi nici pe politicienii care vor candida peste câteva zile.”

Digi24, documentar despre Colectiv difuzat astăzi şi duminică.

Postul de ştiri va difuza în această seară, de la ora 21.00, documentarul „Un an. Un minut şi o secundă”, o producţie România furată. Materialul va fi redifuzat duminică, 30 octombrie, de la ora 22.00.

Documentarul de o oră va prezenta şapte poveşti de viaţa a şapte supravieţuitori din incendiului de la club Colectiv: Tedy, Silviu, Marian, Nelu, Adina, Andreea si Raluca.

Realizatorii documentarului sunt: Madalina Chiţu (reporter), Maria Racoviţean (imagine), Mihai Dragolea (montaj) şi Oana Despa (realizator).

Antena 1, ediţie specială Observator #pentruColectiv, programată duminică.

Antena 1 a pregătit pentru duminică o ediţie specială în cadrul Observatorului de la ora 19.00. Andreea Berecleanu va prezenta ediţia Observator #pentruColectiv, în care vor apărea o serie de reportaje despre incidentul de la Colectiv.

Reportajele vor fi cu victimele incendiului de la Colectiv care sunt încă internate în spitale din ţară, dar şi din Germania, Belgia, Marea Britanie sau Franţa.

Mai mult, reporterii Observatorului vor discuta cu oameni implicaţi în tragicul eveniment, precum asistenţi medicali, medici, voluntari, criminalişti, legişti, dar şi oficiali precum Raed Arafat sau Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii.

Materialele sunt realizate de reporterii Observator Ionela Lucan, Sabrina Preda, Sergiu Cora, Ana Moraru, Carmina Pricopie, Ioana Răduca şi Andreea Berecleanu.

Cameramani: Andrei Feraru, Loredana Popovici, Radu Mocanu, Bogdan Jujatu, Dan Dascălu, Cătălin Dinu

Adina Apostol, una dintre supravieţuitoarele incendiului de la Colectiv, pentru Observator:

„Când am deschis ochii prima oară după o lună, am văzut-o pe mama în dreapta mea şi pe Oliver, anestezistul meu, în stânga.

Primele mele săptămâni aici au fost foarte dificile pentru că nu puteam vorbi, nu puteam mânca şi nici măcar nu puteam merge. Am reuşit uşor uşor să reînvăţ să fac toate aceste lucruri pe care le uitasem în timp ce am dormit prea mult.” Iar ea este doar una dintre victimele incendiului care acum pot povesti reporterilor Observator prin ce au trecut acei copii.”

Antena 3, ediţii speciale pe tot parcursul zilei de duminică.

Antena 3 va difuza pe întregul parcurs al zilei de duminică ediţii speciale dedicate comemorării victimelor de la Colectiv.

În ediţiile speciale, jurnaliştii Antenei 3 vor sta de vorbă cu salvatori, rude ale victimelor, răniţi din accident, vor avea loc dezbateri despre modul în care au intervenit autorităţile ce s-a schimbat într-un an, dacă sunt pregătite acum autorităţile

Vor fi difuzate ediţii speciale de la clubul Colectiv, din Piaţa Universităţii şi din locurile în care se vor organiza concerte în memoria victimelor incendiului de anul trecut.

Kanal D, documentar marca "Asta-i România" despre Colectiv difuzat sâmbătă.

Kanal D va difuza sâmbătă, de la ora 20:00, documentarul „Viaţa după minutul de foc”, în cadrul emisiunii "Asta-i România.

Mihai Ghiţă, prezentator "Asta-i România":

„Este povestea supravieţuitorilor, încercăm să privim prin ochii lor viaţa de după Colectiv. Stăm de vorbă cu martorii acestei tragedii, vorbim despre cum li s-a schimbat viaţa şi despre cum s-a schimbat România după această întâmplare cumplită."

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus