Skip to main content

„Sirena” din spațiu. Realitatea.net și Unica.ro: Pământul va fi în beznă 15 zile

 
„Sirena” din spațiu. Realitatea.net și Unica.ro: Pământul va fi în beznă 15 zile

BEZNA MINȚII. În prag de iarnă, presa online vine cu o nouă „sirenă”. De data aceasta din spațiu. Realitatea.net ne dă un „ANUNȚ-ȘOC”, de la NASA: „Pământul va fi în beznă, timp de 15 zile, în luna noiembrie”.  

Publicitate

Aceeași știre apare și pe site-ul Unica.ro, cu același titlu și aceleași "explicații tehnice". 

Interesant este că în fiecare an, în preajma lunii octombrie, apar aceleași "fonfleuri" pentru a atrage clickuri. Tot Realitatea TV ne anunța acum doi ani, pe 30 octombrie tot de o „informare” ȘOC de la NASA: „Pământul va fi în beznă totală timp de șase zile”. 

Textul amplu de pe Realitatea.net vine și cu explicații "astronomice": 

„Venus va trece prin sud-vestul planetei Jupiter și va străluci de zece ori mai mult decât aceasta.

Lumina lui Venus va încălzi substanța gazoasă din care este format Jupiter, cauzând o reacție masivă. Această reacție va aduce la eliminarea unei cantități mari de hidrogen în spațiul cosmic, care va intra în contact cu Soarele pe data de 15 noiembrie, ora 2:50 a.m.

Hidrogenul va cauza o explozie masivă pe suprafața Soarelui, care va duce la creșterea instantanee a temperaturii acestuia, cu 9.000 de grade Kelvin. Exploziile îi vor da Soarelui o culoare bleu. Soarelui îi vor trebui 2 săptămâni să capete culoarea galbenă. Se mai arată că temperatura de pe suprafața Pământului va crește cu 8 grade Celsius și nu vor fi fenomene majore.”

În final, suntem avertizați totuși că „unele surse spun că informațiile” ar fi false. 

În luna ianuarie a acestui an EVZ făcea o „descoperire” macabră: O sirenă adevărată pe o plajă din Egipt. Materialul venea și cu „dovezi”: o poză. Sirena din imagine s-a dovedit ulterior că făcea parte din recuzita filmului Piraților din Caraibe (pe larg, AICI). 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Uite, de-asta îmi place mie argumentul celor care susţin că, dacă ei se informează doar de pe net şi ignoră total media tradiţionale, nu mai pot fi prostiţi sau manipulaţi ca restul lumii.

    Ămi place şi anunţul la împrumuturi rapide inserat în corpul articolului. Asta da publicitate "targhetată".

    Ce nu îmi plac însă sunt mizeriile astea de captcha cu imagini folosite de PdM, la care trebuie să faci jde mii de clickuri ca să postezi. Un captcha cu texte e oricînd de preferat.

Trimite un comentariu