Skip to main content

„Sirena” din spaţiu. Realitatea.net şi Unica.ro: Pământul va fi în beznă 15 zile

 
„Sirena” din spaţiu. Realitatea.net şi Unica.ro: Pământul va fi în beznă 15 zile

BEZNA MINŢII. În prag de iarnă, presa online vine cu o nouă „sirenă”. De data aceasta din spaţiu. Realitatea.net ne dă un „ANUNŢ-ŞOC”, de la NASA: „Pământul va fi în beznă, timp de 15 zile, în luna noiembrie”.

Publicitate

Aceeaşi ştire apare şi pe site-ul Unica.ro, cu acelaşi titlu şi aceleaşi "explicaţii tehnice".

Interesant este că în fiecare an, în preajma lunii octombrie, apar aceleaşi "fonfleuri" pentru a atrage clickuri. Tot Realitatea TV ne anunţa acum doi ani, pe 30 octombrie tot de o „informare” ŞOC de la NASA: „Pământul va fi în beznă totală timp de şase zile”.

Textul amplu de pe Realitatea.net vine şi cu explicaţii "astronomice":

„Venus va trece prin sud-vestul planetei Jupiter şi va străluci de zece ori mai mult decât aceasta.

Lumina lui Venus va încălzi substanţa gazoasă din care este format Jupiter, cauzând o reacţie masivă. Această reacţie va aduce la eliminarea unei cantităţi mari de hidrogen în spaţiul cosmic, care va intra în contact cu Soarele pe data de 15 noiembrie, ora 2:50 a.m.

Hidrogenul va cauza o explozie masivă pe suprafaţa Soarelui, care va duce la creşterea instantanee a temperaturii acestuia, cu 9.000 de grade Kelvin. Exploziile îi vor da Soarelui o culoare bleu. Soarelui îi vor trebui 2 săptămâni să capete culoarea galbenă. Se mai arată că temperatura de pe suprafaţa Pământului va creşte cu 8 grade Celsius şi nu vor fi fenomene majore.”

În final, suntem avertizaţi totuşi că „unele surse spun că informaţiile” ar fi false.

În luna ianuarie a acestui an EVZ făcea o „descoperire” macabră: O sirenă adevărată pe o plajă din Egipt. Materialul venea şi cu „dovezi”: o poză. Sirena din imagine s-a dovedit ulterior că făcea parte din recuzita filmului Piraţilor din Caraibe (pe larg, AICI).

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Bogdan Bogdan
    Geo, e adevarata o ***. NASA n-a facut nicio astfel de predictie. Also, NASA nu prezice.
  • Razvan Alexandru Razvan Alexandru
    Uite, de-asta îmi place mie argumentul celor care susţin că, dacă ei se informează doar de pe net şi ignoră total media tradiţionale, nu mai pot fi prostiţi sau manipulaţi ca restul lumii.

    Ămi place şi anunţul la împrumuturi rapide inserat în corpul articolului. Asta da publicitate "targhetată".

    Ce nu îmi plac însă sunt mizeriile astea de captcha cu imagini folosite de PdM, la care trebuie să faci jde mii de clickuri ca să postezi. Un captcha cu texte e oricînd de preferat.
  • Ion Ion
    O sa mori ca prostu', cu ochii la Acces Direct.
  • geo geo
    Și dacă, totuși, de această dată, este adevărată ”predicția” ?

Trimite un comentariu

sus