Skip to main content

Ursul din Sibiu, „plimbat” prin ziarele de satiră. Caţavencii: “Tehnocraţii nu vor să plimbe ursul”

 
Ursul din Sibiu, „plimbat” prin ziarele de satiră. Caţavencii: “Tehnocraţii nu vor să plimbe ursul”

Satiricele “plimbă ursul” din Sibiu. Săptămânalele de satiră Caţavencii şi Kamikaze deschid ediţiile cu subiecte legate de incidentul cu ursul împuşcat în Sibiu săptămâna trecută.

Publicitate

Ziarul de satiră Caţavencii scrie în prima pagină că “tragedia de de la Sibiu întâreşte hotărârea Guvernului Iohannis de a rămâne la putere şi după 11 decembrie.”

Dialog închipuit între Klaus Iohannis, Dacian Cioloş şi un urs legat, în prima pagină, sub titlul “Tehnocraţii nu vor să plimbe ursul”:

  • Iohannis: “Ţine-l bine, Daciane, să nu scape! Hai, încă puţin, că acuma vine Kovesi şi-l ridică cu mascaţii. I-am promis lui Carmen o căciulă de blană şi nu vreau să mi-l găurească şi pe ăsta vreun prost de vânător.”
  • Cioloş: “Am primit azi dimineaţă raportul şi sînt în măsură să vă spun c-a fost o confuzie regretabilă. Cică la Sibiu au tras cînd au văzut ursul pe casă, crezând că-i fostul primar venit să le-o ia şi pe aia.”
  • Ursul: “Nu mai trageţi de mine, băieţi, că nu mă-ntorc în pădure. Vreau să stau aici, la Sibiu. Am auzit că, dacă eşti mătăhălos şi mormăi un pic, ai şanse să ajungi preşedinte.”

Titlu cu tentă vulgară în numărul de azi din Kamikaze.

Subiectul cu ursul din Sibiu este prezent şi în prima pagină din Kamikaze. Ipostaza în care apare imaginea animalului este de asemenea cu tentă vulgară, pe care este suprapus mesajul: „Am acoperit această zonă pentru că aici se află ceva ce unora li s-ar părea uriaş. Atât de uriaş, că l-ar împuşca.”

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte din presa de azi.

Adevărul: „Legea conversiei creditelor: populism extern”

Cotidianul scrie azi că, “în plină campanie electorală, aleşii poporului au aprobat ieri Legea conversiei creditelor în franci elveţieni, fără niciun criteriu de natură socială, speculând suferinţa românilor care au de achitat rate de două ori mai mari decât la contractarea împrumutului.”

România liberă: „Ministrul de Interne: Doi şi-un sfert, la loc comanda!”

“Reorganizarea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) în Unitate de Protecţie Internă (UPI) amorsează două bombe cu potenţial mare de distrugere”, potrivit RL.

Gazeta Sporturilor: “Aici nu ne bate nimeni!”

“A doua zi după golul superb marcat lui Dinamo, Andrei Ivan s-a pozat în faţa noului stadion al Craiovei şi a făcut o promisiune suporterilor olteni”, scrie GSP în prima pagină de azi.

Evenimentul zilei: “Marian Munteanu a scris cu mâna lui notele din dosarul Securităţii”

Conform Evz, “CNSAS a discutat ieri, în şedinţă, şi raportul de expertiză al scrisului de pe Angajamentul de comaborator al Securităţii, sub numele de ‘Ioan’, semnat de Marian Munteanu în 1988. Concluzia specialistului în grafoscopie a fost clară: Marian Munteanu a scris şi a semnat atât Angajamentul, cât şi notele din dosar.”

Libertatea: „Drame în viaţă, comedii pe scenă”

“Blestemul actriţei Rodica Popescu Bitănescu. ‘Au fost atâtea momente tragice în viaţa mea, că nu am timp să le povestesc’, spune actriţa. Când i-a murit tatăl, spre exemplu, a amânat înmormântarea cu o oră pentru a juca într-o comedie la matineu şi nu a putut dezamăgi spectatorii”, conchide Libertatea.

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto).

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus