Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Dragă TVR, eşti o slugă PSD-istă! Opinia Ramonei Ursu a circulat pe Facebook

 
foto: evz.ro
foto: evz.ro

“Dragă TVR, eşti o slugă PSD-istă!”, sunt primele cuvinte din articolul de opinie publicat ieri pe Blogurile Adevărul de Ramona Ursu. Junalista a criticat dur decizia TVR de a amâna interviul acordat de premier în emisiunea Viaţa Satului, pe motiv că este perioadă de campanie electorală.

Publicitate

Aceasta a reproşat faptul că, în 2014, în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, Televiziunea Română a difuzat interviul acordat de Victor Ponta, pe atunci candidat la fotoliul de preşedinte din partea PSD.

Materialul, titrat “Slugile mafiei PSD din TVR l-au cenzurat pe Cioloş. Bine că penalul Victor Viorel v-a plăcut, comuniştilor!”, a adunat aproape 4.500 de aprecieri şi distribuiri pe Facebook, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Din material:

Dragă TVR, eşti o slugă PSD-istă! Da, fix asta eşti. Eşti o televiziune de doi lei care trăieşte pe spinarea noastră, a celor care muncim până ne ia naiba, a celor care plătim taxe tot până ne ia naiba doar pentru ca tu să exişti. N-ai învăţat nimic, dragă TVR, din ultimul sfert de veac de democraţie.

N-ai făcut niciun pas înainte faţă de mizeria în care te aflai în 1990, când măsurai libertatea unei ţări abia scăpate de sub bocancul ciumei roşii după cum îţi sulfau în ureche comunistoidul sinistru Ion Iliescu şi tot KGB-ul din spatele lui.

Din topul celor mai distribuite şi apreciate articole publicate în weekend în blogosferă au intrat materiale de pe Blogurile Adevărul, Tolo.ro şi Simonatache.ro.

Menţiune importantă: topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

Cele mai apreciate şi distribuite articole de opinie publicate în weekend în blogosferă, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro:

1. Blogurile Adevărul, “Slugile mafiei PSD din TVR l-au cenzurat pe Cioloş. Bine că penalul Victor Viorel v-a plăcut, comuniştilor!”, de Ramona Ursu

- 4.485 like-uri & share-uri;

Dragă TVR, ruşinea presei româneşti, dar când ai difuzat interviul cu penalul plagiator Victor Viorel Ponta, în 26 octombrie 2014, în campania electorală în care zeroul ăsta barat era chiar candidatul PSD care visa să ne fie preşedinte, unde era respectul faţă de noi, publicul tău? Unde era, atunci, deontologia? Unde era grija pentru informarea corectă a noastră, a celor care pompăm bani pentru ca tu să exişti? Atunci, Victor Viorel, un nimeni parvenit până în fruntea ţărişoarei, era bun de specialist în agricultură în aceeaşi emisiune „Viaţa satului”. Nu ca Cioloş, nu-i aşa? Un nepriceput fost ministru al Agriculturii şi comisar european pentru agricultură şi dezvoltare rurală.

2. Biziday.ro, “America reală nu e ca în filme. Să dăm timpul un deceniu, înapoi…”, de Anca Grădinaru

- 2.270 like-uri & share-uri;

Am petrecut un an în Statele Unite, în 2005, ca student, aproape de graniţa cu Mexic, la câteva zeci de kilometri de zidul care desparte El Paso (Texas) de Juarez. De acolo porneşte gardul dintre Mexic şi SUA. N-am scris niciodată un text despre şederea mea acolo, deşi impresiile unui european despre cea mai tare ţară din lume sunt extrem de puternice după o astfel de experienţă. Am avut ocazia să cutreier satele aflate de o parte şi de alta a graniţei dintre SUA şi Mexic, alături de o echipă a PBS (televiziunea publică americană) într-o perioadă în care nu se vorbea de un zid ci de un gard.

3. Simonatache.ro, “Violenţa în familia românească”

- 1.426 like-uri & share-uri;

Am semnat convenţii internaţionale, am participat la sesiuni de formare peste hotare, am cercetat percepţii şi am pilotat modele de intervenţie. Tot cifrele ne arată însă şi că suntem departe de alte ţări din Uniunea Europeană. Mentalitatea s‑a mai schimbat, dar sondajele încă reflectă semnale îngrijorătoare: un sondaj INSCOP din 2013 arăta că 30,9% dintre români erau de acord cu afirmaţia că „femeile mai sunt bătute şi din vina lor”, 42,7% declarau că violenţa în familie nu este o problemă de interes public, iar 7,3% erau de acord cu afirmaţia „femeia este proprietatea bărbatului”.

4. Blogurile Adevărul, “A murit John Constantin Brâncuşi Moore”, de Ionuţ Vulpescu

- 1.061 like-uri & share-uri;

Demagogia Guvernului, aflat faţă în faţă cu opera lui Constantin Brâncuşi „Cuminţenia Pământului”, a făcut, printre altele, ca nimeni să nu fi fost impresionat de această ştire. Nici moştenitorii operei lui, care tocmai se bucurau visând la zerourile de pe cecul ce urma să vină. Nici avocaţii care i-au reprezentat. Nici criticii de artă. Nici artiştii. Nici măcar revistele de can-can, cu toate că John Constantin Brâncuşi Moore a fost un foarte bun fotograf la cabaretul Crazy Horse din Paris.

5. Tolo.ro, “Prima complicitate recunoscută: spitalul "Victor Babeş" îşi cere scuze şi anunţă pacienţii care au fost taxaţi ilegal cu aparatul Vitalaire să vină să-şi ia banii înapoi!"

- 701 like-uri & share-uri.

Gazeta Sporturilor descoperă cazul pacientei în perioada documentării investigaţiei Vitalaire. ”Eu nu am ştiut că e ilegal să mi se ceară să dau bani pentru analize în spital”, mărturiseşte Viorica Drăguţ. Analiza făcută se numeşte ”test de somn cu poligraf”. În listarea analizei apare atît numele medicului Maria Zlatev-Ionescu, cît şi cel al Vitalaire România, agentul Loredana Opranescu.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Muiesecu Muiesecu
    Draga propagandistule, ești un securist ***.
  • Vali Vali
    tvr-ul mereu a fost influentat, in functie de majoritatea parlamentara. Si aceasta este legea. Ma intreb daca cei ce se plang acum de acest lucru ("*** psd-ista"), ar fi fost la fel de vehementi daca tvr-ul ar fi fost aserviti unor alte formatiuni politice, mai apropiate de propriile lor preferinte. Personal eu nu am avut niciodata incredere in tvr, acesta fiind mereu supus unui algoritm politic, si mai putin profesionalismului ce ar fi trebuit sa fie imun fata de intelesele partinice.
  • spagatistu spagatistu
    Geo,
    Sa intelegem ca te-ai saturat de emisiunea lui Gadea in care isi incrimina patronal infractor (cu Ciuvica si Badea invitati, ca sa-l critice si mai rau pe felix) si acu' vrei ca aceasta duduie sa-l ia pe burci la stanga?
  • geo geo
    Mulțumesc, Dorin.
    Mi-ar plăcea, totuși, să citesc și un editorial de-al ei dedicat ”penalului” mogul.
  • dorin dorin
    geo, a scris si despre patronul adevarul:

    http://adevarul.ro/news/politica/ponta-mi-a-raspuns-barbateste-l-a-invocat-patronul-ziarului-adevarul-1_581f426b5ab6550cb84264c8/index.html
  • geo geo
    Nu prea am auzit de această Ramona Ursu. Poate este și vina mea. Lucrează cumva ea la cea mai independentă, echidistantă și corectă publicație din țara asta ? Pentru mine va fi jurnalistă adevărată când va scrie un editorial la fel de bun și despre patronul publicației la care lucrează...și el probabil...cel mai corect om de pe lumea asta.

Trimite un comentariu

sus