Skip to main content

Câţiva paşi în alegerea unei case. Sfaturi de la organizatorii Târgului Imobiliar Online Român - TIOR

 
Câţiva paşi în alegerea unei case. Sfaturi de la organizatorii Târgului Imobiliar Online Român - TIOR

Decizia de a-ţi alege o casă sau un apartament nou e una din cele mai importante pe care le poţi lua şi de aceea e foarte important să nu o iei în grabă, ci cu cea mai mare chibzuinţă posibilă. Iată mai jos o serie de recomandări despre ordinea ideală a paşilor pe care ar trebui să-i parcurgi.

Publicitate


1. Lărgeşte-ţi la maximum orizonturile. Asigură-te că ai luat în calcul toate variantele posibile. Ştii care sunt toate complexurile rezidenţiale din Bucureşti sau din oraşul în care eşti sau în care vrei să te muţi?

Vizitează-le pe toate online, pe un site care îţi poate oferi o perspectivă de ansamblu şi vezi care crezi că ţi s-ar potrivi cel mai bine. Trece în revistă ansamblurile rezidenţiale, pentru a vedea care este specificul fiecăruia şi ce are fiecare mai special, apoi uită-te la tipurile de apartamente şi vezi care te atrage mai mult şi abia apoi uită-te la ofertele de preţ.

Apartamentul e ultimul lucru pe care ai vrea să-l iei "la Black Friday", adică exclusiv după preţ, pentru că vei trăi la propriu cu dezavantajele unei decizii grăbite, luată sub presiunea momentului.

2. Abia acum defineşte-ţi criteriile de alegere. Mulţi utilizatori fac greşeala, din grabă sau comoditate, de a inversa aceşti doi paşi, pornind întâi de la propriile criterii, însă în felul acesta riscă să rateze din avantajele la care nu s-au gândit niciodată.

După ce ai stabilit lista scurtă de criterii, prioritizează-le. Stabileşte care sunt criteriile esenţiale, fără de care nu ai vrea să trăieşti, în noua ta casă sau în noul apartament, care pot ţine de suprafaţă, împărţire pe camere, proximitate faţă de zona ta de lucru, actuală sau viitoare şi care sunt cele pe care ţi le-ai dori, dar nu sunt esenţiale: şcoală, grădiniţă, locuri de joacă, împrejurimi, complexuri comerciale, etc.

Mixul tău de factori esenţiali şi neesenţiali poate fi radical diferit de cel al altcuiva, aşa că nu te orienta pe anumite criterii doar pentru că ai văzut că sunt şi alţii care le apreciază.

Foloseşte în căutările tale şi site-uri pe care poţi vedea şi astfel de elemente pentru fiecare ansamblu rezidenţial în parte (de exemplu pe dezvoltatorimobiliar.ro poţi folosi fotografiile aeriene pentru a vedea ce e în jurul fiecărui complex).

3. Reia vizitele pe paginile complexurilor/ ansamblurilor rezidenţiale şi fă-ţi lista scurtă a celor care se potrivesc cel mai bine cu criteriile esenţiale pe care le-ai stabilit anterior. Între cele similare, fă diferenţa cu ajutorul criteriilor neesenţiale.

4. Aşteaptă cele mai bune oferte. Abonează-te la noutăţi, pentru a vedea periodic care sunt noile etape ale dezvoltării anunţate de ansamblurile rezidenţiale existente sau de cele noi şi pentru a vedea cum evoluează preţurile.

În primăvara anului 2017, are loc prima ediţie a Târgului Imobiliar Online Român – TIOR. Timp de 8 zile, în perioada 1-8 martie, între orele 10-20, TIOR aduce în acelaşi loc ofertele a 100 de ansambluri imobiliare din toată ţara.

Îţi poţi nota de pe acum care sunt ansamblurile din lista ta scurtă pe care îi vei regăsi şi la TIOR pentru a discuta cu ei live şi în timpul târgului, pe baza dorinţelor tale şi a ofertelor speciale pe care le vor avea atunci.

5. Acumulează permanent informaţii. Încearcă să afli cât mai multe detalii despre casele sau apartamentele din lista ta scurtă, înainte de vizita propriu-zisă.

Economiseşte bani şi timp căutând ceva mai mult decât poze din interiorul imobilului.

De exemplu, pe Dezvoltatorimobiliar.ro ai posibilitatea de a vedea filmări aeriene sau tururi virtuale pentru o serie de ansambluri imobiliare.

6. Vizitează offline ansamblurile din lista ta scurtă. Nu te grăbi la vizitarea propriu-zisă a caselor şi apartamentelor care întrunesc toate criteriile pe care le doreşti, ci fă-o doar în a doua parte a procesului de căutare.

În timpul vizitei, adresează-i reprezentantului complexului toate întrebările tale. În plus, încearcă să vorbeşti cu oamenii care deja locuiesc în complex sau imediat lângă acesta. În acest mod, îţi vei forma o părere completă despre cum ar putea fi viaţa ta în noua locuinţă.

7. Participă la TIOR, unde vei avea oferte speciale şi o comunicare directă cu expozanţii

Dacă nu ai luat încă o decizie, poţi compara ofertele la Târgului Imobiliar Online Român, care se va desfăşura anul viitor.

Până la derularea primei ediţii a TIOR, continuă căutarea, adăugând mereu informaţii despre ansamblurile rezidenţiale din lista ta scurtă, rămânând deschis şi la orice nouă oportunitate care poate apărea.

Pe perioada celor 8 zile de târg, vei avea posibilitatea să discuţi direct cu reprezentanţii fiecărui ansamblu imobiliar printr-un chat dedicat, pe care îl vei putea accesa de oriunde şi de pe orice dispozitiv, iar toate discuţiile vor fi arhivate, oferind posibilitatea, atât expozantului, cât şi vizitatorului, să revină la discuţiile purtate anterior.

Intră pe dezvoltatorimobiliar.ro, abonează-te la newsletterul săptămânal şi poţi fi la curent cu ofertele şi noutăţile din domeniul imobiliar.

Secţiunea Sfaturi Imobiliare este oferită de DezvoltatorImobiliar.ro

Autor: Advertorial publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • david david
    Daca tot va dati corecti si comentati pe altii cand gresesc, corect ar fi sa puneti si P in titlu sa nu intru si sa imi pierd timpul. Obae... dormi?

Trimite un comentariu

sus