Skip to main content

Câțiva pași în alegerea unei case. Sfaturi de la organizatorii Târgului Imobiliar Online Român - TIOR

 
Câțiva pași în alegerea unei case. Sfaturi de la organizatorii Târgului Imobiliar Online Român - TIOR

Decizia de a-ți alege o casă sau un apartament nou e una din cele mai importante pe care le poți lua și de aceea e foarte important să nu o iei în grabă, ci cu cea mai mare chibzuință posibilă. Iată mai jos o serie de recomandări despre ordinea ideală a pașilor pe care ar trebui să-i parcurgi.


1. Lărgește-ți la maximum orizonturile. Asigură-te că ai luat în calcul toate variantele posibile. Știi care sunt toate complexurile rezidențiale din București sau din orașul în care ești sau în care vrei să te muți?

Vizitează-le pe toate online, pe un site care îți poate oferi o perspectivă de ansamblu și vezi care crezi că ți s-ar potrivi cel mai bine. Trece în revistă ansamblurile rezidențiale, pentru a vedea care este specificul fiecăruia și ce are fiecare mai special, apoi uită-te la tipurile de apartamente și vezi care te atrage mai mult și abia apoi uită-te la ofertele de preț.

Apartamentul e ultimul lucru pe care ai vrea să-l iei "la Black Friday", adică exclusiv după preț, pentru că vei trăi la propriu cu dezavantajele unei decizii grăbite, luată sub presiunea momentului.

2. Abia acum definește-ți criteriile de alegere. Mulți utilizatori fac greșeala, din grabă sau comoditate, de a inversa acești doi pași, pornind întâi de la propriile criterii, însă în felul acesta riscă să rateze din avantajele la care nu s-au gândit niciodată.

După ce ai stabilit lista scurtă de criterii, prioritizează-le. Stabilește care sunt criteriile esențiale, fără de care nu ai vrea să trăiești, în noua ta casă sau în noul apartament, care pot ține de suprafață, împărțire pe camere, proximitate față de zona ta de lucru, actuală sau viitoare și care sunt cele pe care ți le-ai dori, dar nu sunt esențiale: școală, grădiniță, locuri de joacă, împrejurimi, complexuri comerciale, etc.

Mixul tău de factori esențiali și neesențiali poate fi radical diferit de cel al altcuiva, așa că nu te orienta pe anumite criterii doar pentru că ai văzut că sunt și alții care le apreciază.

Folosește în căutările tale și site-uri pe care poți vedea și astfel de elemente pentru fiecare ansamblu rezidențial în parte (de exemplu pe dezvoltatorimobiliar.ro poți folosi fotografiile aeriene pentru a vedea ce e în jurul fiecărui complex).

3. Reia vizitele pe paginile complexurilor/ ansamblurilor rezidențiale și fă-ți lista scurtă a celor care se potrivesc cel mai bine cu criteriile esențiale pe care le-ai stabilit anterior. Între cele similare, fă diferența cu ajutorul criteriilor neesențiale.

4. Așteaptă cele mai bune oferte. Abonează-te la noutăți, pentru a vedea periodic care sunt noile etape ale dezvoltării anunțate de ansamblurile rezidențiale existente sau de cele noi și pentru a vedea cum evoluează prețurile.

În primăvara anului 2017, are loc prima ediție a Târgului Imobiliar Online Român – TIOR. Timp de 8 zile, în perioada 1-8 martie, între orele 10-20, TIOR aduce în același loc ofertele a 100 de ansambluri imobiliare din toată țara.

Îți poți nota de pe acum care sunt ansamblurile din lista ta scurtă pe care îi vei regăsi și la TIOR pentru a discuta cu ei live și în timpul târgului, pe baza dorințelor tale și a ofertelor speciale pe care le vor avea atunci.

5. Acumulează permanent informații. Încearcă să afli cât mai multe detalii despre casele sau apartamentele din lista ta scurtă, înainte de vizita propriu-zisă.

Economisește bani și timp căutând ceva mai mult decât poze din interiorul imobilului.

De exemplu, pe Dezvoltatorimobiliar.ro ai posibilitatea de a vedea filmări aeriene sau tururi virtuale pentru o serie de ansambluri imobiliare.

6. Vizitează offline ansamblurile din lista ta scurtă. Nu te grăbi la vizitarea propriu-zisă a caselor și apartamentelor care întrunesc toate criteriile pe care le dorești, ci fă-o doar în a doua parte a procesului de căutare.

În timpul vizitei, adresează-i reprezentantului complexului toate întrebările tale. În plus, încearcă să vorbești cu oamenii care deja locuiesc în complex sau imediat lângă acesta. În acest mod, îți vei forma o părere completă despre cum ar putea fi viața ta în noua locuință.

7. Participă la TIOR, unde vei avea oferte speciale și o comunicare directă cu expozanții

Dacă nu ai luat încă o decizie, poți compara ofertele la Târgului Imobiliar Online Român, care se va desfășura anul viitor.

Până la derularea primei ediții a TIOR, continuă căutarea, adăugând mereu informații despre ansamblurile rezidențiale din lista ta scurtă, rămânând deschis și la orice nouă oportunitate care poate apărea.

Pe perioada celor 8 zile de târg, vei avea posibilitatea să discuți direct cu reprezentanții fiecărui ansamblu imobiliar printr-un chat dedicat, pe care îl vei putea accesa de oriunde și de pe orice dispozitiv, iar toate discuțiile vor fi arhivate, oferind posibilitatea, atât expozantului, cât și vizitatorului, să revină la discuțiile purtate anterior.

Publicitate

Intră pe dezvoltatorimobiliar.ro, abonează-te la newsletterul săptămânal și poți fi la curent cu ofertele și noutățile din domeniul imobiliar.

Secțiunea Sfaturi Imobiliare este oferită de DezvoltatorImobiliar.ro

Autor: Advertorial publicitatepaginademedia.ro

Comentarii

  • Daca tot va dati corecti si comentati pe altii cand gresesc, corect ar fi sa puneti si P in titlu sa nu intru si sa imi pierd timpul. Obae... dormi?

Trimite un comentariu