Skip to main content

Cenzură? Radioul public a oprit un live când doi angajaţi în conflict cu instituţia au luat cuvântul. ActiveWatch sesizează CNA

 
Ovidiu Miculescu, preşedintele Radioului Public
Ovidiu Miculescu, preşedintele Radioului Public

Acuzaţii de cenzură la Radio România. Dezbaterea pe tema taxei radio TV, cu Klaus Iohannis şi mai mulţi ziarişti, a fost întreruptă chiar când au luat cuvântul doi angajaţi aflaţi în conflict cu instituţia. ActiveWatch reclamă situaţia la CNA, dar şi la Consiliul de Onoare al Radioului Public.

Publicitate

Despre ce este vorba?

Pe 10 noiembrie, ActiveWatch, cu sprijinul Preşedinţiei, a organizat o dezbatere pe tema situaţiei serviciilor publice de radio şi televiziune, după ce Liviu Dragnea a iniţiat legea eliminării celor 102 taxe, printre care şi cea Radio-TV.

Radio România Actualităţi a transmis în direct unele momente din timpul dezbaterii, oprind transmisia în momentul în care doi salariaţi ai SRR (Alexandru Rusu şi Gabriel Basarabescu) urmau să ia cuvântul.

A doua zi, Radio România Actualităţi a difuzat un rezumat al dezbaterii, în care s-a regăsit intervenţia lui Alexandru Rusu, cea a lui Gabriel Basarabescu fiind însă montată, fiindu-i eliminate frazele în care era criticată politica managerială a conducerii.

ActiveWatch a sesizat CNA şi Consiliul de Onoare al SRR în cazul unui posibil act de cenzură la Societatea Română de Radiodifuziune.

  • Înregistrarea întreruptă a jurnalistului RRA Gabriel Basarabescu la minutul 02:07,AICI.
  • Montajul Radio România Actualităţi,AICI.
  • Mesaj original al lui Gabriel Basarabescu în faţa preşedintelui Klaus Iohannis:

Sursă înregistrări: ActiveWatch

De asemenea, ActiveWatch a solicitat Consiliului de Onoare al Societăţii Române de Radiodifuziune să analizeze dacă situaţia prezentată încalcă Statutul jurnalistului de radiodifuziune.

Potrivit ActiveWatch, pe 9 noiembrie, SRR a transmis simultan, pe toate canalele sale, un montaj de peste 90 de minute de la dezbaterea găzduită luni, 7 noiembrie, de TVR, cu acelaşi subiect – eliminarea taxei radio-TV, dezbatere la care au participat şi membrii conducerii SRR dar unde au lipsit salariaţii nemulţumiţi.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus