Skip to main content

PREMIERĂ. Oamenii intră pe net mai mult de pe tablete şi telefon. Au depăşit global desktop-ul. Ce ţări au înclinat balanţa

 
foto: www.pymnts.com
foto: www.pymnts.com

STUDIU. Telefoanele mobile şi tabletele au mai făcut un pas important. În luna octombrie, dispozitivele mobile au depăşit, în premieră, la nivel global, desktop-ul, în ceea ce priveşte accesarea internetului. Balanţa spre mobile a fost înclinată de Asia (cu China şi India), Orientul Mijlociu şi Africa, în restul lumii desktop-ul fiind încă preferat.

Publicitate

Potrivit rezultatelor publicate de compania de analiză web StatCounter, dispozitivele mobile şi tabletele au reprezentat, cumulat, 51,3% din totalul platformelor după care s-a accesat internetul la nivel mondial în luna octombrie, comparativ cu 46,7% de pe desktop.

Situaţia este diferită în diverse zone. Mobilul şi tabletele sunt la putere în Africa, Orientul Mijlociu şi în Asia, iar numărul mare de utilizatori din această zonă a influenţat rezultatul final. Asta pentru că pieţele puternice precum SUA şi Marea Britanie, dar şi mare parte şi ţările Europei sunt încă fidele desktop-ului. Şi România urmează trendul european, în care domină desktop-ul ca principal dispozitiv de accesare a internetului.

În India, de exemplu, 75% din utilizatori intră pe net de pe un dispozitiv mobil

Cine preferă desktop, cine e "mobil":

DESKTOP: Cele două Americi, Australia, Marea Britanie şi mare parte a Europei sunt fidele desktopului. La fel Rusia.

MOBILE: Dispozitivele mobile sunt la putere în Asia (inclusiv India şi China), în Orientul Mijlociu şi în cele mai multe ţări din Africa.

Dintre ţările din Europa, doar Albania, Polonia şi Turcia (n.r. partea europeană) sunt ţări în care dispozitivele mobile depăşesc desktop-ul ca principale dispozitive de accesare a internetului.

În România, desktop-ul rămâne principala platformă prin care se accesează internetul. cu un procentaj de 65,6%, urmat de mobile, cu 30,87% şi de tabletă, cu 3,51%.

Despre rezultate, Aodhan Cullen, CEO al companiei care a realizat studiul, StatCounter:

“Ar putea fi un apel de trezire în special pentru micii întreprinzători, comercianţi individuali dar şi pentru profesionişti, care ar trebui să se asigure că site-urile lor sunt adaptate la dispozitivele mobile. Multe site-uri vechi nu sunt.

Compatibilitatea cu dispozitivele mobile este din ce în ce mai importantă nu doar din pricina creşterii traficului ci şi datorită avantajelor acordate de Google site-urilor adaptate la dispozitivele mobile pentru rezultatele căutărilor sale din mobile.”

Reprezentare grafică a procentelor în care sunt utilizate mobile-ul, desktop-ul şi tableta la nivel global, pentru accesarea internetului, în luna octombrie:

Source: StatCounter Global Stats - Platform Comparison Market Share

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus