Skip to main content

VIDEO. Lucia Antal, ARMA: "măsurarea audiențelor TV e în standardele internaționale". În ce fază e colaborarea cu cabliștii

 

"Acest sistem de măsurare a audiențelor este în conformitate cu standardele internaționale", a declarat Lucia Antal, președintele Asociației Române pentru Măsurarea Audienței - ARMA.

Publicitate

Declarația a fost făcută în urma auditului pe care compania americană Ernst&Young Tampa l-a făcut pe sistemul de măsurare din România.

"Datele de audiență furnizate de Kantar Media România sunt în standardele internaționale și cele 60 de televiziuni și 28 de agenții, plus clienții noștri, pot avea încredere în aceste date", a precizat Lucia Antal.

Lucia Antal:

Sistemul din România este auditat în fiecare an.

S-a observat că toate televizoarele de auditor erau conectate la peoplemetere.

Au fost verificate, ca și anul trecut, 100 de gospodării și nu au fost găsite probleme. Variabilele demografice - vârstă, educație, venituri, sunt în conformitate cu ce este trecut în caietul de sarcini.

În ceea ce privește modul în care cei din panel apasă pe buton și ce se înregistrează la sediul Kantar lucrurile sunt în ordine.

Anul trecut, președintele ARMA vorbea de o colaborare cu companiile de cablu, pentru culegerea de date. Ce s-a întâmplat cu ideea?

Lucia Antal:

Suntem în continuare în discuții, nu am abandonat. Acest proiect există în contractul cu Kantar Media, este doar o problemă de acceptare sau de dezvoltare a pieței pentru a fi introdus.

Nu este simplu, pentru că trebuie discutat cu fiecare distribuitor de cablu. Nu aș spune că este fezabilă încă, pentru că sunt foarte mulți pași implicați. Ar crește relevanța?

Ar crește relevanța datelor?

"Nu e vorba de relevanța datelor, ci de o mai bună granularitate a datelor de audiență". Mai exact: canalele cu audiențe foarte mici nu vor mai apărea cu audiență zero, ci 0,001, o cifră care să reprezinte ceva.

Despre creșterea panelului actual, care numără 1.320 de gospodării:

"Vom avea o discuție, mai ales că urmează să pregătim următoarea licitație, dar asta depinde de întreaga piață de publicitate și de toți membri din asociație"

VIDEO. Lucia Antal, despre auditul audientelor TV din acest an

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • La stabilirea audientei unui post de televiziune care emite si in *** se masoara doar audienta SD sau se ia in considerare audienta SD + HD ?
  • iuli, sunt audiente pe a1.ro , luni 10 la 8 , marti 12 la 8 la comercial sau pe scurt antena a zdrobit pro tv
  • Va rugam, ne dati si noua audientele de luni si marti din prime-time? Sa aflam ce a facut semifinala si finala Chefi vs. filmele Pro vs. serial turc Kanal D

Trimite un comentariu