Skip to main content

Cum ajungi subiect de știre în toată lumea. O companie din energie a calculat cât curent consumă Steaua Morții din Star Wars

 
Cum ajungi subiect de știre în toată lumea. O companie din energie a calculat cât curent consumă Steaua Morții din Star Wars

Darth Vader a fost probabil cel mai bogat om din univers. Cel puțin dacă ținem cont de costul uriaș al facturii pentru electricitate. 

Publicitate

Un furnizor de energie din Marea Britanie a calculat care ar fi costul electricitățiii pentru o zi pe Steaua Morții, imensa stație spațială militară a Imperiului Galactic din Războiul Stelelor.

Rezultatul? O sumă greu de imaginat și chiar de scris și de pronunțat: 6.254.254.800.000.000.000.000.000.000 lire sterline, scrie Profit.ro, care citează un calcul făcut de compania Ovo Energy.

Estimarea Ovo Energy se bazează pe calculele experților de la 3 universități, precum și pe sprijinul mai multor comunități de fani Star Wars. Aceste calcule au avut ca premise datele tehnice de bază ale stației spațiale, preluate fie direct din filmele seriei, fie din diverse enciclopedii alcătuite de fani. Valoarea facturii a fost calculată pe baza prețurilor la energie pentru consumatorii finali practicate în prezent de furnizor. Vorbim despre un vehicul spațial de dimensiuni comparabile cu cele ale Lunii, satelitul natural al planetei noastre.

Calculul celor de la Ovo Energy are și un inforgrafic amănunțit legat de costurile cu electrivitatea ale Stelei Morții: cel mai mare cost este dat de declanșarea și reîncărcarea imensei sale arme-laser, costuri mari sunt și pentru deplasarea navetei la viteze uriașe. 

Cei care au făcut calculele au fost atenți la cele mai mici detalii. Inclusiv la consumul energetic rezultat de hrănirea întregului echipaj de pe Steaua Morții (pe larg, AICI).

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • astia de la profit.ro sunt idioti.In infografic scrie ca Death Star are 120km diametru si ei in text zic ca e de dimensiunea lunii care are aproape 3500 km diametru,deci de vreo 30 de ori mai mare ca Death Star.
  • o tampenie, avand in vedere faptul ca steaua mortii isi produce propria energie. interesant modul in care e facut articolul. in titlu ni se vorbeste despre cat curent consuma, dar nu e precizat acest lucru pe nicaieri. in schimb, ni se arunca o suma de plata, fara a ni se spune pretul pe kw. nu degeaba lucrati unde lucrati, bai nene. de nimic nu sunteti buni.

Trimite un comentariu