Skip to main content

Cum ajungi subiect de ştire în toată lumea. O companie din energie a calculat cât curent consumă Steaua Morţii din Star Wars

 
Cum ajungi subiect de ştire în toată lumea. O companie din energie a calculat cât curent consumă Steaua Morţii din Star Wars

Darth Vader a fost probabil cel mai bogat om din univers. Cel puţin dacă ţinem cont de costul uriaş al facturii pentru electricitate.

Publicitate

Un furnizor de energie din Marea Britanie a calculat care ar fi costul electricităţiii pentru o zi pe Steaua Morţii, imensa staţie spaţială militară a Imperiului Galactic din Războiul Stelelor.

Rezultatul? O sumă greu de imaginat şi chiar de scris şi de pronunţat: 6.254.254.800.000.000.000.000.000.000 lire sterline, scrie Profit.ro, care citează un calcul făcut de compania Ovo Energy.

Estimarea Ovo Energy se bazează pe calculele experţilor de la 3 universităţi, precum şi pe sprijinul mai multor comunităţi de fani Star Wars. Aceste calcule au avut ca premise datele tehnice de bază ale staţiei spaţiale, preluate fie direct din filmele seriei, fie din diverse enciclopedii alcătuite de fani. Valoarea facturii a fost calculată pe baza preţurilor la energie pentru consumatorii finali practicate în prezent de furnizor. Vorbim despre un vehicul spaţial de dimensiuni comparabile cu cele ale Lunii, satelitul natural al planetei noastre.

Calculul celor de la Ovo Energy are şi un inforgrafic amănunţit legat de costurile cu electrivitatea ale Stelei Morţii: cel mai mare cost este dat de declanşarea şi reîncărcarea imensei sale arme-laser, costuri mari sunt şi pentru deplasarea navetei la viteze uriaşe.

Cei care au făcut calculele au fost atenţi la cele mai mici detalii. Inclusiv la consumul energetic rezultat de hrănirea întregului echipaj de pe Steaua Morţii (pe larg, AICI).

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alex Alex
    Si eu sunt fan Star Wars, dar chiar nu m-am intrebat niciodata cat plateste Darth Vader curentul...
  • alex alex
    astia de la profit.ro sunt idioti.In infografic scrie ca Death Star are 120km diametru si ei in text zic ca e de dimensiunea lunii care are aproape 3500 km diametru,deci de vreo 30 de ori mai mare ca Death Star.
  • Dr. Dan Patru Dr. Dan Patru
    o tampenie, avand in vedere faptul ca steaua mortii isi produce propria energie. interesant modul in care e facut articolul. in titlu ni se vorbeste despre cat curent consuma, dar nu e precizat acest lucru pe nicaieri. in schimb, ni se arunca o suma de plata, fara a ni se spune pretul pe kw. nu degeaba lucrati unde lucrati, bai nene. de nimic nu sunteti buni.
  • 7 7
    Nimic impresionant. Noi avem Logane de 65.000 de euro.

Trimite un comentariu

sus