Skip to main content

Încep înscrierile pentru Eurovision 2017. În premieră, juriul va decide cei 15 semifinalişti într-un show televizat

 
Încep înscrierile pentru Eurovision 2017. În premieră, juriul va decide cei 15 semifinalişti într-un show televizat

TVR a dat începând de astăzi startul înscrierilor pentru Eurovision 2017. Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, juriul va decide semifinaliştii Selecţiei Naţionale într-un show televizat, anunţă postul public.

Publicitate

Artiştii vor interpreta piesele în studiourile TVR, în faţa juriului şi a invitaţilor care îi vor susţine din gradene. Numele celor 15 semifinalişti ai Selecţiei Naţionale 2017 vor fi anunţate în luna februarie, când preselecţia va fi difuzată în exclusivitate la TVR.

Semifinala Selecţiei Eurovision 2017 va avea loc duminică, 26 februarie 2017, iar Finala pe 5 martie. Câştigătorul Selecţiei Naţionale va fi desemnat exclusiv de public, prin televot.

Iuliana Marciuc şi Bogdan Ghiţulescu sunt producătorii Selecţiei Naţionale Eurovision 2017. Regia show-urilor va fi realizată de Aurel Badea. Delegaţia României la Kiev va fi condusă, anul acesta, de Iuliana Marciuc.

Calendarul pentru desfăşurarea preselecţiei:

- 20 decembrie 2016 – 22 ianuarie 2017: înscrieri - depunerea sau trimiterea pieselor la Registratura TVR ori electronic, la adresa [email protected];

- 25, 26, 27 ianuarie 2017: preselecţii – piesele vor fi audiate de juriu, în studiourile TVR;

- februarie 2017: anunţarea celor 15 piese care vor intra în concurs, într-un show difuzat de TVR.

Eurovision 2017 va avea loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 şi 11 mai şi finala pe 13 mai. Alături de România, în competiţie s-au mai înscris 42 de ţări.

Televiziunea Română şi European Broadcasting Union (EBU) au ajuns, în luna octombrie, la un acord în urma căruia României a fost reprimită în competiţia Eurovision.

Reamintim că anul acesta, din cauza datoriilor pe care TVR le are către EBU, reprezentantul ţării noastre nu mai fost primit să concureze la Eurovision. Anunţul despre excluderea României din competiţie a fost făcut în luna aprilie, cu două săptămâni înainte ca Eurovision să ia startul.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Livia Pila Livia Pila
    Petrișor, ai primit ordin de la Irina Radu sa ma cenzurezi? Ce îți da în schimb? O emisiune? Ca tipa e tare la aranjamentele banii Tvr?).
  • geo geo
    Mai bine mergem cu Ovidiu Anton. Ca reparație morală.

    Robert, la campionatele alea suntem primiți fără a fi condiționați în vreun fel de plata unei anumite taxe...iar acolo se câștigă pe valoare.
    La Eurovision sunt alte interese geopolitice și, de multe ori, voturile se cumpără. Și câștigă cine trebuie...
  • Livia Pila Livia Pila
    Încă o decizie aventurista a numitei Radu Irina. Bani aruncați în vint doar sa mai fie satisfăcut un moft al prietenei ei și tovarășa de cafele Marciuc. Ca și c-un angajarea lai Adrian Enache Catena nu ar fi fost destul.
  • Robert Robert
    @Iuli Dacă am fi să luăm în serios ce zici, atunci de ce naiba mai participăm la Campionatele Europene și Mondiale de fotbal, dacă nu câștigăm, de ce ne mai prezentăm la Jocurile Olimpice, dacă ne-am făcut de râs, de ce mai mergem la servicii, dacă salariile sunt mizere... Tu de ce mai intri aici, dacă nu-ți aduce nimic bun? Timp pierdut, nu?
    Nu.
  • Iuli Iuli
    Nu inteleg de ce Romania mai participa la un concurs care nu aduce nimic bun. Bani aruncati.

Trimite un comentariu

sus