Skip to main content

TVR dă în judecată Realitatea TV pentru afirmațiile lui Rareș Bogdan

 
TVR dă în judecată Realitatea TV pentru afirmațiile lui Rareș Bogdan

Irina Radu, șefa TVR, anunță într-un mesaj intern că va da în judecată Realitatea TV și va sesiza CNA pentru afirmațiile lui Rareș Bogdan despre TVR, în contextul deciziei conducerii postul public de a nu mai difuza un interviu cu Dacian Cioloș la Viața satului. 

„În ultimele zile, un post de știri numit Realitatea TV a declanșat o adevărată campanie împotriva televiziunii noastre și împotriva unora dintre noi.”, a scris Irina Radu într-un mesaj intern trimis angajaților. 

Publicitate

Reacția celor de la Realitatea după refuzul nostru de a le oferi semnalul tv la 1 Decembrie mi s-a părut de un tupeu fantastic și ne-a arătat cum sunt mulți învățați să dea în TVR, să jignească TVR, să umilească angajații și apoi tot ei să urle că nu sunt ajutați. Ajutor înseamnă parteneriat și respect. Ni s-a părut normal să nu ne mai lăsăm tăvăliți și apoi folosiți”, a mai scris Irina Radu, care a precizat că a sesizat Consiliul Național al Audiovizualului și că urmează să acționeze Realitatea TV în instanță.  

Scrisoarea integrală a Irinei Radu, în continuare:

Am lăsat să treacă Sărbătoarea noastră Națională pentru a nu umbri nimic dintr-un eveniment special; felicitări colegilor care au asigurat programul special din 1 Decembrie, mai ales acelora care s-au ocupat de programele live. Am arătat bine, emisia a curs frumos, am avut cadre foarte bune, ne-au preluat multe posturi TV. Cadrele din elicopter au arătat spectaculos - deci putem foarte mult, atunci când ne dorim! Locul al treilea pe durata paradei este un loc bun, important, chiar dacă targetul nostru pentru asemenea evenimente trebuie să fie primul loc. Asta înseamnă că oamenii rămân cu noi când le oferim ceea ce trebuie și că avem nevoie doar de un efort uman și financiar pentru a ne reașeza acolo unde trebuie.

Cred că și din acest motiv ni se înmulțesc prietenii: am putea deveni, iarăși, un pericol.

Așadar, am evitat să comunic lucruri care nu ne fac nicio plăcere. În ultimele zile, un post de știri numit Realitatea TV a declanșat o adevărată campanie împotriva televiziunii noastre și împotriva unora dintre noi. Nu are rost să căutăm explicații logice - începând cu conținutul așa ziselor emisiuni și terminând cu comportamentul așa zișilor invitați, ne dăm seama că ordinele de execută, nu se comentează, teatrul se joacă după textul primit și urletele urmează partitura livrată.

Mulți dintre voi m-ați întrebat de ce nu am intervenit telefonic. Recunosc că nu mi-a fost ușor să mă abțin, dar aș fi girat niște indivizi răuvoitori dacă îi băgam în seamă.

Vă rog doar să nu ne lăsăm influențați, copleșiți, presați de ființele respective, fiecare cu interesul ei și cu disperările și neîmplinirile aferente. Noi avem treabă de făcut și m-am simțit tare bine observând că toate acuzațiile lor erau, de fapt, lucruri bune făcute de noi: sigur că unii pot invidia achizițiile noastre - de la amintitul ecran, la camere și alte echipamente. Sigur că e ușor să numești colegii de breaslă "trepăduși", să spui că "jumătate trebuie dați afară" etc. Mintea lor complicată a știut totuși să amestece vorbe cu mesaj: cultură, 3000 de colaboratori, comisioane, mafie etc.

Reacția celor de la Realitatea după refuzul nostru de a le oferi semnalul tv la 1 Decembrie mi s-a părut de un tupeu fantastic și ne-a arătat cum sunt mulți învățați să dea în TVR, să jignească TVR, să umilească angajații și apoi tot ei să urle că nu sunt ajutați. Ajutor înseamnă parteneriat și respect. Ni s-a părut normal să nu ne mai lăsăm tăvăliți și apoi folosiți.

Noi am sesizat Consiliul Național al Audiovizualului, vom acționa în justiție firma care deține SC Realitatea Media și vom sesiza și Comisiile de Cultură ale Parlamentului privind atitudinea repetitiv dușmănoasă la adresa instituției, manipulatoare și incorectă a unei persoane care face parte din Consiliul de Administrație al SRTv.

Vă rog să ne concentrăm pe încheierea cu echilibru a campaniei electorale, pe emisiunile de Crăciun, pe Revelion, să ne apucăm de Eurovision, să ne continuăm proiectul început de reconfigurare a canalelor și a instituției - și să-i lăsăm pe alții cu ale lor.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Astept cu nerabdare ziua cand nu o da mai platesc taxa radio tv.Este singurul lucru care imi aminteste de voi.In lista de programe favorite undeva la 30 de canale voi nu existati.Poate sa va aloce statul roman 10% din PIB,dar nu din venitul meu lunar.Pricepeti ceva sau nu este clar.Nu de la mine .
  • Locul 3 a ajuns sa fie bun pentru TVR??? Cu parada de 1 Decembrie?? Va dati seama cat de rau a ajuns aceasta institutie?
  • Si tvr si irealitatea sunt la fel, *** fara professionalism, pesedista Irina radu so suparat pe lingual peneleilor bogdan rates!!!! Ha,ha,ha.

Trimite un comentariu