Skip to main content

Alina Mungiu Pippidi: De ce România TV ar trebui închisă. Și de cine

 
Alina Mungiu Pippidi: De ce România TV ar trebui închisă. Și de cine
Alina-Mungiu-Pippidi

„Consiliul Național al Audiovizualului ar trebui să închidă România TV, așa cum a închis OTV”, scrie Alina Mungiu Pippidi într-un articol publicat pe platforma România Curată, care vine și cu cinci motive. 

„1. România TV nu a fost niciodată în legalitate, ea a emis mai întîi și a făcut rost pe șest de licență după aceea. Existența ei s-a bazat pe tipicul furt de identitate din statul român, unde proprietatea nu e niciodată protejată de autorități, combinație a faptului că firma furată (Realitatea TV) aparținea atunci lui S.O. Vântu/E. Scwartzenberg, contra cărora Traian Băsescu lupta pe față, iar Ghiță era favorizat că îi făcea servicii (pretextul închiderii lui Vântu au fost amenințările la adresa lui Ghiță, care a făcut o plîngere- dosarele pe bune au venit mai tîrziu).” 

„2. CNA are dreptul, conferit de art 95 (1) de a decide retragerea licenţei audiovizuale sau a dreptului de furnizare a serviciului media audiovizual la cerere, în cazul săvârşirii repetate de către furnizorul de servicii media a uneia dintre următoarele fapte: a) incitarea publicului la ură naţională, rasială sau religioasă; b) incitarea explicită la violenţă publică; c) incitarea la acţiuni care au drept scop disoluţia autorităţii de stat; etc- Deciziile emise în condiţiile art. 95 şi 95 (1) pot fi atacate la secţia de contencios administrativ a curţii de apel; soluţionarea cauzei se face în cel mult 15 zile de la sesizare.”

Publicitate

Textul integral al Aline Mungiu Pippidi, AICI

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • De ce sa inchizi ceva ce nu iti convine? Cumva trebuie sa acceptam faptul ca libertatea de expresie inseamna si opinii diferite..care poate nu ne convin, sau nu rezoneaza cu convingerile noastre. CNA-ul a fost introdus initial ptr protectia minorilor...Sa devina acum o autoritate a statului de cenzura, nu numai ca nu este oki, dar da prilejul celor inchisi sa se victimizeze si cumva sa capete si mai multa putere in fata opresatorului! CNA sa dea amenzi ptr derapaj...si cam atat!
 • Pentru o Românie normala si iesita din mocirla , RomaniaTV si Antena3 cele mai mari televiziuni de manipulare din Europa ar trebui inchise .
  Chit ca pensionarii si telespectatorii lor cu 4 clase se vor revolta . Le va trece ca si dupa OTV.
  Societatea romaneasca este putreda din cauza acestor unelte de propaganda manipulatoare .
  Aratati-mi in Germania , Olanda , Franta , Irlanda astfel de *** .....
 • NU sunt fanul RTV, nu ma uit. Cerand inchiderea acestui post nu faci decat sa arati viziunea comunist-totalitara a propriei gandiri.
  Doamna Pipidi, recunoasteti, Stalin e idolul dumneavoastra.
 • o *** ***, pipidi asta... sa sustii inchiderea unui post ***... o mizerie de tara, cu ong-isti pe masura.
 • mai silviu,ce ma esti angajat la RTV?Daca da,sa stii,mai bine ca închide.Du-te la alt post,acolo poate va fi mai bine
  Si livia,daca esti frustata si nu-ti convine,poți pleca.Iti zic de acuma,PA!
 • Îmi aduc aminte de niște excese ateiste ale doamnei Mungiu Pippidi și de aceea am unele rezerve în privința dumneaei,
  însă în cazul de față are dreptate, cel puțin parțial,
  dezinformăriile trebuiesc sancționate de CNA cu sancțiuni drastice ca suspendarea pentru 10 minute a emisiei la o oră de maximă audiență și în cazul unor recidive chiar a retragerea licenței de emisie.
 • livia , sa inteleg ca esti o angajata frustrata a tvr , asa ca faci parte tot din sistem dar acum nu te baga in seama , fetito, nu mai comenta doar despre tvr , nu ma intereseaza tvr , dar vad ca tu ai interese si esti in alta echipa , credeam ca esti o persoana care vrea obisnuita , dar tot din sistem ,somn usor

Trimite un comentariu